Zell am Ziller - Zillertal Arena Sneeuwhoogtes

Sneeuwhoogtes Zell am Ziller - Zillertal Arena

Wil je nu echt weten waar de meeste sneeuw ligt? Kun je in Zell am Ziller - Zillertal Arena tot in het dal skiën? Hoeveel meter sneeuw ligt er op de top van Zell am Ziller - Zillertal Arena? Bekijk de sneeuwhoogte-pagina van Zell am Ziller - Zillertal Arena voor de actuele sneeuwhoogtes en informatie over de laatste sneeuwval.
Zell am Ziller - Zillertal ArenaGesloten

Recente sneeuwval

      
0cm0cm0cm0cm0cm0cm
Blijft een leuk skigebied, maar het is echt veel te warm! Bugels en pap vanaf 10u en het is nu, 13:30u, 15° op jet middenstation. Wel lekker voor de aprèsski :)
6 maanden geleden

Skigebiedsoverzicht

hero
06 dec.
Verwachte opening
21 apr.
Verwachte sluiting
Vijf bergtoppen, vier resorts, twee deelstaten, 51 skiliften en 139 km aan pistes – dat zijn de belangrijkste getallen van de Zillertal Arena op een rijtje. Zell am Ziller is de grootste en vanuit Duitsland de snelst bereikbare plaats binnen de Zillertal Arena. De omleiding bevrijdt de historische dorpskern van doorgaand verkeer en zorgt ervoor dat dagjesmensen snel doorstromen naar het dalstation (580 meter) van de gondellift naar de Rosenalm, die ongeveer een kilometer buiten het dorp ligt Het skigebied begint op de 1.309 meter hoge Wiesenalm. Vanaf hier is er echter geen afdaling het dal in, wat betekent dat je 's middags nog wel eens in de rij moet staan om weer terug naar het resort te komen. De Sportbahn (een 2-zits stoeltjeslift) brengt skiërs van de Wiesenalm naar de Karspitze en ontsluit daarmee een middelzware afdaling evenals onder het middelstation de enige zwarte afdaling die in Zell te vinden is. De meeste wintersporters stappen echter niet op de Wiesenalm uit, maar blijven nog even in de gondellift zitten en zweven verder naar de op 1.744 meter hoogte gelegen Rosenalm. Dit is eigenlijk het hart van de Zillertal Arena. Vanaf de Rosenalm brengen snelle 4-zits stoeltjesliften skiërs naar de 2.264 meter hoge Karspitze en naar de Kreuzjoch, waar op tot wel 2.500 meter hoogte geskied kan worden. Deze skiliften ontsluiten geweldige middelzware afdalingen met prachtige uitzchten. In de omgeving van de Rosenalm zijn een aantal fijne makkelijke pistes te vinden. Vanaf de Isskogel kun je met twee skiliften het Wilde Krimml gebied oversteken. Helaas is het terrein dat deze skiliften ontsluiten voor sportieve skiërs minder interessant, waardoor deze liften grotendeels voor de doorreis worden gebruikt. Als je vanuit Zell in één dag tijd naar het andere uiterste van het skigebied (de Plattenkogel) en weer terug wilt gaan, moet je er wel een beetje vaart achter zitten, want de skiliften waar je tijdens deze tour mee te maken krijgt, zijn niet allemaal even snel. Daar staat tegenover dat aan deze skisafari vrijwel geen "Ziehwege" (onsteil terrein) te pas hoeven te komen. Wie het niet redt met de terugreis, kan vanuit Gerlos gratis de skibus terug naar Zell nemen.

Plan jouw trip

Skiverhuur

Nabijgelegen skiresorts & aanverwante gebieden

Copyright © 1995-2024 Mountain News LLC. Alle rechten voorbehouden.