Dutch

Skigebieden Canada

Canada: een korte inleiding


De skigebieden in Canada zijn waanzinnig, in de goede zin van het woord. Het land heeft veel prachtige wintersportlocaties waar skiërs, boarders en alle andere sneeuwliefhebbers hun hart kunnen ophalen.


Met ruim voldoende prachtige skigebieden in Europa denk je misschien niet snel aan een weekje sneeuw in Canada, maar het is het overwegen waard.


British Columbia is de meest westelijke provincie van Canada en imponeert door zijn immense uitgestrektheid. Het aantal berggebieden is er enorm. Geen wonder: de steile bergketens beginnen bij de kust en gaan helemaal tot aan de Canadese Rocky Mountains. Door zijn noordelijke ligging kunnen er enorme hoeveelheden sneeuw vallen.


In het noorden van Vancouver ligt Whistler Blackcomb, Canada's grootste wintergebied. Meer dan 8.000 hectare op twee bergen met steile glijbanen, grote kommen en open plekken - allemaal gebieden die door de jaarlijkse sneeuwval worden begraven onder gemiddeld tien meter sneeuw. Je kunt hier dagen achtereen skiën zonder elke piste te hebben aangedaan. In het oosten van Kamloops, in Revelstoke Mountain Resort ligt Canada's langste baan op 1712 meter van top tot de grond.


De Thompson-Okanagan Valley, in het midden van de provincie, staat niet alleen bekend om zijn wijnen, maar om zijn droge sneeuw. In het zuiden vind jeRed Mountain Resort en Apex. In deze centrale vallei liggen Big White en Silver Star; Sun Peaks ligt in het noorden. Deze gebieden liggen op minder dan twee uur rijden van Kelowna en Kamloops.


Verder naar het oosten ligt een reeks van bergketens die grenzen aan de Canadese Rockies. Dit zijn Revelstoke, Whitewater, Panorama, en Kicking Horse - gemakkelijk te bereiken uit Kamloops, Calgary of Cranbrook. De skigebieden Kimberley en Fernie liggen op een uur van de grenzen van Montana en Idaho. Kimberley is een familie-wintersportgebied en Fernie trekt veel skiërs die zich willen uitleven in de reusachtige dalen van het offpiste terrein.


British Colombia is ook de thuisbasis van het grootste deel van Canada's heliski- en catski activiteiten. Je vindt deze onder meer in Whistler Blackcomb, Revelstoke, en Kicking Horse.


Alberta staat bekend om zijn buitengewone lange seizoenen. In de verschillende skigebieden werken de liften vaak tot ver in mei. Banff National Park bestaat uit drie gebieden: Sunshine Village, Lake Louise en Mount Norquay. Deze gebieden liggen op twee uur van Calgary en bieden een prachtig uitzicht op het ruige landschap van de Continental Divide. Marmot Basin, het enige skigebied in Jasper National Park, is het best te bereiken vanuit Edmonton en Calgary.


Ontario, in Centraal Canada, heeft kleinere bergen dan British Columbia en Alberta. De skiheuvels bevinden zich voornamelijk in het zuiden van Ontario. Blue Mountain is de grootste van de provincie met twaalf liften en 219 kilometer pistes.


Quebec's meest populaire wintersportlocaties liggen rond Quebec City en Montreal. Le Massif, Mont Saint-Sauveur, Stoneham en Mont Sainte-Anne. Ze liggen zo dicht bij de stad Quebec, dat je een bezoek aan de stad goed kunt combineren met wintersportactiviteiten. Vrijwel overal in Canada wordt Engels gesproken, behalve in delen van het Frans-Canadese Quebec.

0
Skigebieden met meer dan 20 cm sneeuwval in de laatste 24 uur

De beste hotels in Canada

* Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Please see our partners for full details.
* Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Please see our partners for full details.