Dutch

Drie bijzondere berghutten in de Val de Bagnes, Verbier

17de februari 2021 | Skiinfo

Nieuws regio's: Wallis

Skigebieden in dit artikel: Verbier, Bruson et Val de Bagnes

Cabane Brunet, Verbier.

Cabane Brunet, Verbier.

Copyright: Raphaël Surmont

In de Val des Bagnes, in het kanton Valais/Wallis ligt een aantal bijzondere berghutten of 'cabanes', zoals ze daar genoemd worden. Ze spelen een actieve rol in het ecosysteem van het winterse toerskiën. Drie ervan zijn absoluut de ontdekking waard.

Cabane Chanrion

Cabane Chanrion ligt centraal in het Combinmassief, ten zuiden van de stuwdam van Mauvoisin, op een hoogte van 2462 meter: een pleisterplaats op de Haute Route van Chamonix naar Zermatt en ook voor de Tour des Combins in de zomer. Midden in de wilde en beschermde natuur wacht de 'gardien' je op met zijn typische gerechten.

Cabane Chanrion, Verbier.  - © Verbier Tourisme

Cabane Chanrion, Verbier.

Copyright: Verbier Tourisme

Cabane Mont Fort

Cabane Mont Fort werd in 1925 opgetrokken op de alpenweide van La Chaux, als een baken op een uitloper van de eigenlijke Mont Fort, waar de échte klim begint. Het terras van deze berghut, op een hoogte van 2457 meter, biedt zijn bezoekers een adembenemend uitzicht over de Alpen. Zo'n veertig jaar geleden besloot berggids en skimonitor Daniel Bruchez om hier voortaan het gros van zijn tijd door te brengen. Sindsdien verwelkomt hij vanaf december tot midden mei bezoekers in 'zijn' berghut. Cabane Mont Fort ligt vlak bij de pistes en is vanuit Verbier en Siviez ook bereikbaar met de kabelbanen en gondelliften. Een ideale bestemming voor een uitstap met familie of vrienden. Je kunt er de hele dag smullen van smakelijke traditionele gerechten, bereid met kwaliteitsproducten. Met 58 bedden, verspreid over vijftien kamers van verschillende grootte, biedt de Cabane Mont Fort alle comfort voor een nacht in het hooggebergte. Reserveren is uiteraard noodzakelijk.

Cabane Mont Fort, Verbier.  - © Verbier Tourisme

Cabane Mont Fort, Verbier.

Copyright: Verbier Tourisme

Cabane Brunet

Cabane Brunet werd oorsponkelijk opgetrokken in 1930 en kreeg haar naam in nagedachtenis van de vroegere voorzitter van de Fédération Montagnarde Genevoise die in 1928 omkwam in een lawine. In 1937 werd de cabane die zijn naam droeg, op haar beurt vernietigd door een lawine. In 1942 verrees ze opnieuw op de Alpe de Sery. Cabane Brunet ligt op een hoogte van 2100 meter, op ongeveer drie uur stappen van het dorpje Lourtier. Ze is geopend van begin december tot eind april. Wie er arriveert, wordt met een brede glimlach verwelkomd door Jean-Marc Corthay. De huidige gardien doet er alles aan om van elk bezoekje aan Cabane Brunet een fijn moment te maken dat de tijd doet vergeten. Hij gaat met genoegen aan de slag achter zijn fornuis om lokale specialiteiten te bereiden waarvan hij het geheim als geen ander beheerst. En hij vertelt u honderduit over het omringende gebergte en zijn fauna en flora. Deze typische gezellige berghut biedt uiteraard ook overnachting aan, in de slaapzaal, met avondmaal en ontbijt inbegrepen.

Cabane Brunet, Verbier.  - © Jurgen Groenwals

Cabane Brunet, Verbier.

Copyright: Jurgen Groenwals

Maak kennis met Cabane Brunet via deze film (Franstalig)

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!