De Zwitserse wintersportgebieden zetten ook komend winterseizoen in op comfortabele en snellere skiliften. Opvallend is het skigebied Madrisa in het Zwitserse Davos Klosters dat zich, behalve op gezinnen, ook nadrukkelijk richt op wintersporters met een fysieke beperking.

Familiegebied Madrisa: veel aandacht voor wintersporters met fysieke beperking

Het familieskigebied Madrisa in het Zwitserse Davos Klosters richt zich, behalve op gezinnen, ook nadrukkelijk op wintersporters met een fysieke beperking. De nieuwe 6-persoonszetellift Madrisa – Schaffürggli is extra geschikt voor jonge kinderen en voor lichamelijk gehandicapten op een mono-zitski. Wanneer zij door het poortje van de lift gaan, past het systeem de hoogte van het instapplatform automatisch aan en kunnen zij moeiteloos plaats nemen. Ook de veiligheidsbeugel van de zetellift wordt automatisch aangepast zodat jonge kinderen er in geen geval onderdoor kunnen glijden. Daarnaast geven speciaal opgeleide skileraren les in de bijzondere techniek van het monoskiën aan lichamelijk gehandicapte kinderen en volwassenen. Tevens zullen er geregeld skiwedstrijden voor gehandicapten plaatsvinden op de Schaffürggli-piste.

www.madrisa.ch

 

Nieuwe zetellift in Porsche Design in Corvatsch


De nieuwe zetellift voor 6 personen ontsluit de piste Curtinella in het Corvatsch gebied, verbindt de bergen Silvaplana-Corvatsch en Sils-Furtschellas en vertrekt van het dalstation Alp Surlej/Hossa. De lift werd ontworpen door het designbureau van Porsche. Met een lengte van 2200 meter behoort de lift tot een van de langste van Graubünden. De lift wordt op 19 november, bij de opening van het skiseizoen, in gebruik genomen.
www.corvatsch.ch

 

Meer comfort in Crans-Montana


De Walliser bestemming Crans-Montana verhoogt het comfort in het skigebied met twee nieuwe installaties. Komend winterseizoen wordt een nieuwe kabelbaan, die plaats biedt aan 10 personen, in gebruik genomen op de verbinding Montana-Arnouva. Op het traject Arnouva-Cry d’Er komt een nieuwe zetellift voor 6 personen.
www.mycma.ch

 

Sneller van Villars naar Les Diablerets


In de wintersportbestemmingen Villars en Les Diablerets, die deel uitmaken van Les Alpes vaudoises, worden drie bestaande zetelliften vervangen door twee nieuw installaties. Dit verhoogt niet alleen het comfort maar ook de snelheid waarmee je van het ene naar het andere gebied komt. Voortaan ben je met de kabelbaan in amper 10 minuten van Villars naar Les Diablerets.
www.tele-villars-gryon.ch

 

Nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift in Verbier


In het skigebied van Verbier wordt de vierpersoonsstoeltjeslift La Chaux door een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift vervangen.
www.verbier.ch

 

Nieuwe gondel naar de Piste de l’Ours in Veysonnaz


Kerstmis 2016 wordt in Veysonnaz een nieuwe skigondel voor 10 personen in gebruik genomen. Deze nieuwe gondel brengt je sneller naar de legendarische Piste de l’Ours en kan tot 1500 personen per uur vervoeren.
www.veysonnaz.ch

 

Nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift in Zermatt


Komend winterseizoen ga je niet langer met Gant-Blauherd gondel hoog maar een nieuwe moderne 6-persoonsstoeltjeslift brengt de skiërs naar de Blauherd pistes in amper vier minuten.
www.matterhornparadise.ch

 

Nieuwe 10 persoonsgondel in Saas-Fee


Na meer dan 40 jaar dienst, wordt de Spielbodenbahn in Saas-Fee vervangen door een 10-persoonsgondel, die tot 2000 personen per uur zal vervoeren.
www.saas-fee.ch