Vier de kerst dichtbij huis en proost met familie en vrienden op een gezond 2014 in de sneeuw. Daarvoor is het helemaal niet nodig om naar de Alpen te rijden! Hieronder een evenementenoverzichtje voor de Ardennen en het Sauerland.

De Ardennen
De prachtige omgeving van La Roche-en-Ardenne kent in deze tijd van het jaar een magische atmosfeer, voor het echte kerstgevoel. Er kan geschaatst worden op de schaatsbaan en ook is er een leuke kerstmarkt. Deze schaatsbaan is de grootste overdekte ijspiste van Wallonië en is tevens voorzien van een speciale kinderschaatsbaan. Toegang kost slechts 7 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen.

De oude binnenstad van Durbuy wordt van 30 november tot 5 januari omgetoverd tot een gezellig kerstdorp, compleet met een kerstmarkt vol ambachtelijke producten (hier vind je vast en zeker leuke kerstcadeautjes voor vrienden en familie) en een levende kerststal. Tot 24 december is er ook de overdekte kerstmarkt in Robertville, in de Hoge Venen, met meer dan 40 Duitse en Belgische kunstenaars en ambachtslui. Van houtsnijwerken tot aardewerk en kerstversieringen: hier kijk je je ogen uit.

Ook in Libramont-Chevigny, Arlon en Bertrix liggen er schaatsbanen in de kerstperiode. In Grapfontaine, in de buurt van Neufchateau, kun je workshops over de natuur en astronomie volgen.

En in Mariembourg rijdt er een echte stoomtrein met aanwezigheid van de Kerstman op zaterdag 21 en zondag 22 december 2013. De trein stopt in nabijgelegen dorpjes waar je 10 minuutjes rond kunt wandelen en de kerstsfeer kunt proeven. En met een beetje geluk, als je braaf bent geweest, krijg je ook nog een presentje!

Het Sauerland
Zowel in Winterberg als in Willingen is er kans op sneeuw in de laatste maand van het jaar en kan er mogelijk al geskied worden. Wat is nu leuker dan tijdens de kerstdagen skiën dicht bij huis én intussen genieten van een gezellige kerstsfeer? Een bezoek aan de kerstmarkt in Winterberg of Willingen is dan ook een echte aanrader. De glühwein staat warm en de kerstversiering is al opgehangen. De velen hotels en appartementen in de regio bieden kerst- en oudjaarsarrangementen aan. Reserveren is een aanrader!

Heb je er ook wel eens aan gedacht dat zowel het Sauerland als de Ardennen een fantastische omgeving is om te winterwandelen of langlaufen? Vele kilometers loipen en wandelpaden, die met een beetje geluk al wit besneeuwd zijn rond de kerstperiode en zeker in januari! Ideaal wanneer je graag een rustige vakantie beleeft in een prachtig natuurgebied.