In de gletsjerskigebieden liggen de pistes er al prachtig bij, maar ook de overige skigebieden in de Alpen maken zich inmiddels op voor het begin van het skiseizoen. Feestgangers kunnen in deze periode hun hart ophalen, want in veel skigebieden vinden fantastische concerten, feesten en andere evenementen plaats om de seizoensopening feestelijk in te luiden. Skiinfo komt alvast met een overzicht van de beste openingsfeesten en begin-van-het-seizoen festivals in de sneeuw.

Seeed treedt op in Schladming
Op 29 november begint het skiseizoen in het Oostenrijkse Schladming. De afgelopen jaren maakten artiesten van wereldniveau zoals onder meer Pink, Swedish House en David Guetta hun opwachting bij het openingsfeest. Dit jaar zal de uit Berlijn afkomstige 11-koppige dancehall- en reggaeband SEEED op de Planai zijn hits ten gehore brengen. Kaartjes kosten tussen de 49 en de 119 euro, maar er zijn ook arrangementen inclusief accommodatie beschikbaar.
Meer informatie: Arrangement voor seizoensopening in Schladming 2013

Seizoensopening in Ischgl met Nickelback
De "Top of the Mountain"-concerten aan het begin en eind van het skiseizoen in Ischgl zijn inmiddels legendair. Dit jaar geeft de bekende band Nickelback (jeweetwel, "this is how you remind me") onder aanvoering van frontman Chad Kroeger het muzikale startschot van het nieuwe winterseizoen. Het skiseizoen in Alpen-feestmetropool Ischgl begint al op 28 november.
Meer informatie: de officiële Ischgl homepage

Duitse rock in Montafon: Cro en de Sportfreunde Stiller
In het kader van de FIS ski- en snowboardcross in Silvretta Montafon komen twee van de beste acts die Duitsland te bieden heeft bij het dalstation van de Hochjoch skilift de show stelen. We hebben het over de rapper Cro en de stoere Sportfreunde Stiller. Het Cro-concert vindt op 7 december plaats, de Sportfreunde treden op 14 december op in het kader van de Europacup. Kaartjes kosten vanaf €24 (als je er vroeg bij bent).
Meer informatie: Arrangementen inclusief liftpas en accommodatie

"Rave on Snow" in Saalbach-Hinterglemm
Ook skiërs in Saalbach-Hinterglemm kunnen zich verheugen op een spectaculair seizoensbegin. Het zogeheten "Rave on Snow" is een driedaags electro-festival dat plaatsvindt in en rondom partymetropool Saalbach. Van allerlei grote namen uit de scene staan hier achter de draaitafels. Voor twee overnachtingen in de jeugdherberg plus een kaartje voor het festival ben je slechts 135 euro kwijt.
Meer informatie: Kaartjes en accommodatie Rave on Snow

Schlagers op de Hochzeiger: lekker hossen
Als schlagers meer jouw ding zijn, moet je vooral in het eerste decemberweekend naar Hochzeiger in het Pitztal gaan. Op 7 december vindt in Pitztal de seizoensopening plaats met een concert van Nik P & Band. Toegang tot dit concert is gratis voor wintersporters die in het bezit zijn van een liftpas. Dit is echte Gemütlichkeit – gezelligheid met een dikke knipoog en hits zoals "Ein Stern, der deinen Namen trägt".
Meer informatie: Seizoensopening in Pitztal

Groot feest in Warth-Schröcken
De seizoensopening in Warth-Schröcken wordt van 6 t/m 8 december gevierd. De openingsparty wordt gesponsord door radiostation Radio 7 met zowel op vrijdag- als zaterdagavond een groots feest. Op zaterdag maakt het Duitse hiphop/electroduo Die Atzen zijn opwachting. Helemaal uit je dak gaan – dat is hier het devies! Twee overnachtingen inclusief liftpas zijn verkrijgbaar vanaf €132.
Meer informatie: Seizoensopening in Warth-Schröcken met Radio 7

Studeren aan de University of Snow in Nassfeld
De grootste ski-universiteit van Europa: dat is het Oostenrijkse Nassfeld tijdens de seizoensopening van 6 t/m 8 december, de zogenaamde "University of Snow". Met meer dan 1500 feestgangers zit de stemming in deze wintersportplaats in het gezellige Karinthië er straks weer goed in.
Meer informatie: "University of Snow" in Nassfeld in Kärnten

Skiinfo blijft je in de komende weken op de hoogte houden over wat je in de skigebieden allemaal kan verwachten aan het begin van het seizoen. Check voor de actueel geopende skigebieden ook de onderstaande link.

Overzicht seizoensopeningen van de Europa skigebieden