Dutch

Skigebieden Le Grand Massif

Het aaneengesloten skigebied Le Grand Massif, gelegen in het departement Haute-Savoie tussen de dalen van de rivieren Giffre en Arve, verbindt het speciaal voor de wintersport aangelegde Flaine met de gemoedelijke traditionele dorpen Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt-fer-a-Cheval voor in totaal 265 km aan pisteplezier verdeeld over 144 pistes.

Het leeuwendeel van de pistes in dit bosrijke skigebied is op het noorden gelegen, en op de Grand Platières ligt zelfs aan het eind van het seizoen vaak nog 6 meter sneeuw. De traditionele skidorpen van het Massif zijn geschikte bestemmingen voor families, terwijl het skigebied ook geldt als een geweldige sneeuwspeeltuin voor freeriders en off-piste skiërs, die zich kunnen uitleven in de powderbowl La Combe de Gers. Het juweeltje van Le Grand Massif is de 14 km lange blauwe afdaling "Les Cascades" van de 2.500 meter hoge Grandes Platières helemaal naar Sixt, door het bos en langs schitterende natuur.

Flaine is een verhaal apart. Het dorp werd in de jaren 60 speciaal voor het wintersporttoerisme gebouwd onder de leiding van Bauhausmeester Marcel Breuer, die bijvoorbeeld ook de Rotterdamse Bijenkorf heeft ontworpen. De gebouwen zijn strak, wit en minimalistisch en passen in de natuurlijke omgeving. Flaine heeft monumentstatus in Frankrijk en beschikt ook over een kunstgalerij in de open lucht waar zelfs een Picasso te vinden is!

Samoëns en Les Carroz zijn beide onderscheiden met het "Famille Plus Montagne"-label voor een buitengewoon gezinsvriendelijke aanpak. Je vindt er mooie, goed bereikbare oefenweides. In Les Carroz kan op woensdagavond verlicht geskied worden op de rode Timalets piste. In Morillon kun je ondertussen op de groene Marvel afdaling meer te weten komen over de plaatselijke flora en fauna. Bovendien heeft Morillon een JamPark speciaal voor de kids. Ervaren skiërs vinden ondertussen genoeg rode en zwarte uitdagingen in Flaine, Samoëns en Sixt.

Le Grand Massif beschikt in totaal over drie funparken. Het beste funpark vind je in Flaine. Het door HO5 geshapte JamPark aldaar heeft uitgebreide faciliteiten, met modules voor freestylers van elk niveau en onder andere ook een boardercross. Verder is er het snowpark in Samoëns en het kinderfunpark in Morillon.

Ook naast de piste kun je in Le Grand Massif talrijke activiteiten ondernemen. Wat dacht je van paragliden, snowkiten, een icequad rijden of ijsklimmen op een bevroren waterval in Sixt? Flaine biedt workshops rijden op ijs. Langlaufers treffen in het dal van de Giffre een netwerk van gespoorde loipen voor elk niveau, met nog meer keus – en schitterende uitzichten – op het Col de Joux plateau.

Plan jouw skivakantie in de Franse skiregio Le Grand Massif met behulp van de actuele sneeuwhoogtes, sneeuwbericht, webcams, appartementsuggesties, evenementenkalender en weersverwachtingen van Skiinfo.

0
Skigebieden met meer dan 20 cm sneeuwval in de laatste 24 uur

De beste hotels in Le Grand Massif

4
Hôtel Les Servages d'Armelle en hiver
841, Route des Servages LES CARROZ D'ARACHES, 74300
* Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Please see our partners for full details.
* Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Please see our partners for full details.
* Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Please see our partners for full details.