Dutch

Weerbericht: na sneeuwval bittere koude op komst

22ste februari 2018 | Skiinfo

Weerbericht: na sneeuwval bittere koude op komst- ©facebook Sölden

Sölden

Copyright: facebook Sölden

Het is nog steeds winter in de skigebieden van de Alpenlanden en de week bracht meer sneeuw dan verwacht. Er was een sneeuwval in Oostenrijk van Karinthië tot Vorarlberg, in sommige regio's van Zuid-Oostenrijk viel tot twintig centimeter sneeuw naar beneden. De sneeuwval in de noordelijke regio's lag iets lager: in het zuiden van Duitsland kwam er slechts ongeveer vijf centimeter verse sneeuw bij elkaar - maar de afgelopen zeven dagen sneeuwde het heel regelmatig, zodat er veel verse sneeuw te melden was. In Zwitserland viel er vandaag op sommige plaatsen tot tien centimeter sneeuw.

De komende dagen valt er slechts een beetje sneeuw, maar je kunt je misschien reeds beginnen aanpassen aan ijzige temperaturen. De weermodellen zijn het erover eens dat aan het einde van het weekend en in de laatste dagen van februari, ijzige luchtmassa's uit de Baltische Zee, Scandinavië en de Baltische regio naar Centraal-Europa stromen. Temperaturen van -15 tot -20 ° C zullen geen uitzondering zijn.

Waar het de afgelopen 24 uur nog sneeuwde, lees je hier.

Hoe het weer wordt, waar de sneeuw ligt en waar verse sneeuw zal vallen, ... alles in het Skiinfo Sneeuwrapport van 22 februari 2018.

Oostenrijk

Veel hoge mist, zonneschijn, maar ook soms behoorlijk zware sneeuwval, dat was een korte samenvatting van het weer van de afgelopen week in Oostenrijk. In de nacht van woensdag op donderdag kreeg het Zillertal twintig centimeter vers, Katschberg en Nassfeld deden het met tien centimeter niet veel slechter. Ook donderdag viel er nog sneeuw in Oostenrijk en dan vooral met name aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam. Op donderdag was het overaal bewolkt. Die wolken trekken vrijdag terug ricthing zuiden, het weekend zou het droog blijven in de Oostelijke Alpen.

De momenteel grootste sneeuwhoogte in Oostenrijk wordt momenteel gemeld door de Kaunertaler gletsjer met een sneeuwdiepte van 595 centimeter, gevolgd door de Dachstein-gletsjer met 540 centimeter en Sankt Anton am Arlberg met 445 centimeter.

Alle sneeuwhoogtes in Oostenrijk: https://www.skiinfo.nl/oostenrijk/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van een aantal skigebieden in Oostenrijk:

Zwitserland

Op de hoofdkam van de Alpen op het Zwitserse grondgebied sneeuwde het tot tien centimeter in de nacht van woensdag op donderdag, elders bleef het meestal droog. Zware sneeuwval meldden talrijke skigebieden in Zwitserland tussen 16 en 18 februari. In Lötschental, Saas Fee, Verbier, maar ook verder naar het oosten in de Aletsch Arena of in Samnaun viel tussen dertig en zestig centimeter verse sneeuw. Klagen over te weinig sneeuw is er dit jaar niet bij in Zwitserland - meer dan 140 skigebieden zijn open, alle skigieden draaien op volle kracht en de pistes liggen er voortreffelijk bijk. Zo hebben bijvoorbeeld de grootste skigebieden (Les Portes du Soleil, 4 Vallèes en Zermatt) elk ongeveer 90-95% van hun pistekilometers geopend.

De hoogste sneeuwhoogte in Zwitserland wordt nog steeds gemeld door Engelberg Titlis (642 centimeter!!). Daarachter bevinden zich de skiarena Andermatt-Sedrun (500 cm), Laax (482 cm) en Lötschental (470 cm).

Alle sneeuwhoogtes in Zwitserland: https://www.skiinfo.nl/zwitserland/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van een aantal skigebieden in Zwitserland:

Frankrijk

Tot één meter verse sneeuw viel er deze week in de skigebieden van de Franse Pyreneeën, een Europees record! In de noordalpen van Frankrijk viel er de afgelopen zeven dagen beduidend monder sneeuw. La Plagne en Chamonix kregen ongeveer dertig centimeter vers poeder. De voglende dagen, vooral op zaterdag, verwachten de weermodellen nieuwe sneeuwval in de Zuidwestelijke Alpen - in de bergachtige regio's tussen Frankrijk en Italië is tot halve meter mogelijk!

In totaal zijn er nog ongeveer 220 skigebieden geopend in Frankrijk en de omstandigheden zijn zeer goed. Alle grote en populaire vakantieoorden zijn voor minstens 90% open. De koploper op vlak van sneeuwhoogte is momenteel La Rosière met 455 centimeter, gevolgd door Flaine (445 cm) en Morillon (435 cm).

Alle sneeuwhoogtes in Frankrijk: https://www.skiinfo.nl/frankrijk/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van skigebieden uit Frankrijk:

Italië

In de Italiaanse skigebieden zijn de gemiddelde sneeuwdieptes deze winter minder hoog dan in de andere Alpenlanden, maar er zijn zeer goede omstandigheden in de populaire vakantieregio's. Op 20 en 21 februari sneeuwde het onder andere in de Piemonte en in de kleine skigebieden van Toscane, waar ongeveer twintig centimeter verse sneeuw werd gemeld.
De grootste sneeuwhoogten wordt momenteel gevonden in Piemonte, in de Valle d'Aosta, maar ook in het noordoosten van het land. San Domenico di Varzo (420 cm), Sella Nevea - Kanin (400 cm) en Cervinia-Breuil (395 cm) zijn hier de koplopers.

Alle sneeuwhoogtes in Italië: https://www.skiinfo.nl/italie/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html 

 

Een overzicht van alle geopende skigebieden:

Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland 

Fotogalerij

Sölden - © facebook Sölden
Courchevel - © Courchevel Officiel/Facebook
Courchevel - © Courchevel/Facebook
undefined

Alles weergeven

Vooruitzicht: het wordt ijs- en ijskoud

Voor wie nu richting Alpen trekt, hebben we maar een tip: vergeet alsjeblieft je warme jas en dito kleren niet! Het word ijs- en ijskoud! Maar eerst staat er nog verse sneeuw ten zuiden van de Alpenkam op vrijdag en op zaterdag op het programma. Vooral op zaterdag zou het in de zuidwestelijke Alpen (Dauphine, Piemonte, Savoie, Hautes-Alpes, Hautes-Savoie, Valle d'Aosta) wel eens tot vijftig centimeter kunnen sneeuwen. 
 
En vervolgens wordt het koud: de Europese en Amerikaanse weermodellen veronderstellen een merkbare afkoeling in Centraal-Europa. Tussen zondag (25 februari) en woensdag (28 februari) wordt het nog een paar graden kouder. Zelfs in België en Nederland zouden de nachten naar de dubbele cijfers onder nul kunnen gaan. De reden hiervoor is koude lucht vanuit het noordoosten: een laag tussen IJsland en Scandinavië brengt ijskoude en droge poollucht over Duitsland en Centraal-Europa. Dit is een zogenaamde 'Arctic Outbreak' of 'Polar Vortex'. Op de foto voor dinsdag (27 februari) merk je goed hoe ijskoude lucht Duitsland binnenstroomt en zich naar de Alpenregio's begeeft. Je moet voorlopig niet op regen of verse sneeuw rekenen. In welke mate wolken ontstaan en of het weer vriendelijk of bewolkt wordt, is op dit moment nog moeilijk in te schatten.

 

Temperatuurontwikkeling, ECMWF-Modell,  Dinsdag 27.02.2018

 

Sneeuw- en regenvoorspelling, Windy.com

 

 Adelboden

 

Damüls

 

Beelden van de sociale netwerken

 
Zonnige start van de week in Sudelfeld, 19.02.
 
 
 
Serfaus Fiss Ladis, 21.02.
 
 

Skicurcus Saalbach Hinterglemm Leogang, 19.02.

 
 
 
Kaunertaler gletjser, 21.02.
 
 

Lech Zürs, 19.02.

 
 
Hintertuxer gletjser, 21.02.
 
 
Sölden, 19.02.
 
 
 
Balderschwang, 21.02.
 
 
Kitzsteinhorn, 19.02.
 
 
 
Postwiese Neuastenberg, 18.02.
 
 
Ischgl, 19.02.
 
 
Davos, 19.02.
 
 
Courchevel, 19.02.
 
 
Kitzbühel, 19.02.
 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie