Deuter presenteert op ISPO zijn nieuwe Rise-rugzakken voor toerskiën en sneeuwschoenwandelingen.

Deuter sprak tevens over hun lopende projecten en prioriteiten op een persconferentie voor journalisten.

Zo gaven ze een uitgebreid duurzaamheidsverslag, waarin onder andere een meer dan twintigjarige samenwerking met een Vietnamees productie-fabriek (waar 4500 werknemers Deuter rugzakken naaien), het lidmaatschap van de Fairway Foundation, de toetreding van het bondgenootschap duurzaam textiel 2015 en een reparatieplan. Het thema duurzaamheid wordt aangepakt door Deuter op verschillende niveaus. Voor handelaars biedt Deuter vanaf 2017 uitgebreide ondersteuning in digitalisering en heeft geïnvesteerd in verschillende tools om samen te werken met gespecialiseerde handelspartners om zo een betere service te bieden.

Deuter heeft vooral het laatste jaar aan zijn freeride-rugzakken gewerkt. De lichtgewicht “Freerider Lite” van slechts 940 gram heeft zijn debuutjaar achter de rug en gaat nu voor zijn tweede winter. Het rugsysteem is plat en ontworpen om aan te sluiten aan heupen en lichaam. Binnenin de  “Freerider Lite” organiseer je makkelijk alle benodigde items, oa in het versterkte veiligheidsvak. Diverse bevestigingsmogelijkheden, zoals de diagonale ski bevestiging of bevestiging voor ijsbijl en wandelstokken zijn voorzien. Wie meer robuster materiaal nodig heeft, heeft nog steeds de keuze uit twee oudere modellen, de “Freerider” en “Freerider Pro”. De “Freerider Lite” heeft een inhoud van 25 liter, de “Freerider” een volume van 26 liter en 24 liter voor het damesmodel. De “Freerider Pro” komt in 28 liter en 30 liter.

Ook aan de Rise-collectie heeft Deuter gewerkt. Deuter heeft de toerski- en sneeuwwandelrugzakken volledig vernieuwd. Het resultaat is een variant, in het speciaal voor dagtochten en een steviger model geschikt voor meerdaagse wintertochten. Natuurlijk blijft Deuter zijn lijn trouw en biedt beide skitoerrugzakken ook aan in een SL-versie, aangepast aan de vrouwelijke anatomie. Met het verbeterde draagsysteem en verstelbare bandjes kunnen ijsbijl en wandelstokken individueel bevestigd worden. Gebruik je de montage-opties niet, verdwijnen ze in de rugzak. De Rise en lichtere broer Rise zijn een vereenvoudigd model en verkrijgbaar in twee kleuren per model. Wat nog belangrijker is voor de rugzakspecialisten van Gersthofen zijn functionaliteit en duurzaamheid. Met zekerheid is de nieuwe generatie van skitoer-rugzakken een waardige partner voor vele jaren. De Rise komt in een volume van 34 liter, bij de vrouwen de SL-versie in 32 liter, de Rise Lite in 28 liter, de SL versie in 26 liter.