Ook in winterseizoen 2015-2016 reiken we met Skiinfo onze felbegeerde medailles voor het skigebied met de meeste sneeuw weer uit. Elke week gaan we na waar de meeste sneeuw viel en wie de titel 'Sneeuwrijkste gebied' wegkaapt. Beschouw het als een opkikkertje voor poederhonden. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

De Franse skigebieden zetten het nieuwe jaar in met bijzonder veel verse sneeuw. Dat maakt dat meteen de hele top drie naar Frankrijk gaat. Het hoogste plaatsje op het podium wordt zelfs gedeeld door twee gebieden die elk zeventig centimeter verse sneeuw melden.

 

 De top-drie van sneeuwval in de week van 28 december tot 4 januari.

1. Meribel (Frankrijk) 70 cm

2. Brides les Bains (Frankrijk) 70 cm

3. Avoriaz (Frankrijk) 66 cm 
 

De meeste sneeuw buiten Frankrijk viel overigens in een Italiaans skigebied, in Saint Rhemy-Crevacol werden ze op 65 centimeter getrakteerd in de afgelopen zeven dagen. In Oostenrijk tikte Bichlbach-Berwang af op 50 centimeter en het Noorse Uvdal op 47 centimeter. Aan de andere kant van de oceaan houdt het niet op met sneeuwen. Alyeska Resort telt reeds 196 centimeter sneeuw en in het Canadese Tremblant viel de afgelopen week 81 centimeter sneeuw naar beneden.

Alle sneeuw van de afgelopen zeven dagen in een overzicht: http://www.skiinfo.nl/sneeuwval-laatste-7-dagen.html