De afgelopen week was het in de meeste skigebieden warm en zonnig, waardoor er inmiddels minder sneeuw op de pistes ligt. Op de lager gelegen pistes is de sneeuw vaak slushy, maar op hoger gelegen terrein kan nog steeds goed geskied worden. In een aantal skigebieden is de afgelopen week nog verse sneeuw gevallen – tot een halve meter in de Franse Pyreneeën! Voor dit weekend is voor de meeste skigebieden zon voorspeld, met hier en daar lichte sneeuwval.
 
Oostenrijk
In Oostenrijk zijn nog altijd rond de 70 skigebieden geopend, en de afgelopen dagen heeft het in een aantal skigebieden gesneeuwd: zo viel in Sölden 45 cm verse sneeuw, in Kitzsteinhorn-Kaprun en op de Dachsteingletsjer 20 cm, op de Weissee-Utenndorf gletsjer 15 cm, in Obertauern 12 cm, in St. Anton, Flachau, op de Hintertuxer gletsjer, de Mölltaler gletsjer en de Zillertal 3000 gletsjer 10 cm, in Zauchensee 8 cm, in Gerlos-Zillertal Arena 6 cm, en in Lech-Zürs en Zell am Ziller 5 cm.

De meest sneeuwrijke Oostenrijkse skigebieden zijn momenteel de Mölltaler gletsjer (430 cm), de Hintertuxer gletsjer (400 cm) en de Stubaigletsjer (350 cm).

De weersvoorwachtingen: Voor de Oostenrijkse skigebieden is in dit weekend lichte sneeuwval van tot 10 cm voorspeld: 10 cm voor Mayrhofen; 6 cm voor Kitzbühel; 5 cm voor Obertauern en de gletsjers – de Mölltaler gletsjer, de Dachsteingletsjer, Hintertux en Zillertal 3000; 2 cm voor St. Anton am Arlberg en Lech-Zürs; en 1 cm voor Ischgl.

Frankrijk
De Franse Pyreneeën kunnen terugkijken op een fantastische winter. Je vindt hier nog steeds de meeste sneeuw in heel Frankrijk, bijvoorbeeld in Cauterets (420 cm), Piau Engaly (380 cm) en Gourette (320 cm). Deze week viel in de Franse Pyreneeën nog eens een halve meter verse sneeuw, meer dan waar dan ook in Frankrijk. Zo meldden Cauterets en Gourette 50 cm, La Pierre St Martin 15 cm en Les Angles 10 cm verse sneeuw. De skigebieden kunnen zich dus gelukkig prijzen met fantastische skicondities voor Pasen.

Ook in de Franse Alpen heeft het de afgelopen week nog gesneeuwd: 10 cm in La Plagne, Tignes, Champagny en Vanoise, Isola 2000 en Montachavin-Les Coches; en 5cm in La Grave en Orelle.

De weersverwachtingen: Voor een aantal Franse skigebieden is voor dit weekend lichte sneeuwval voorspeld. Zo is voor zaterdag 12 april 2 cm voor Les Arcs voorspeld en 1 cm voor Méribel, ChamonixCourchevel en La Tania.

Zwitserland
In Zwitserland zijn nog ongeveer 60 skigebieden geopend, en de afgelopen week heeft het hier en daar gesneeuwd: zo viel in Gstaad Mountain Rides en Gstaad - Glacier 3000 10 cm, in Engelberg en Saas-Fee 5 cm en in Aletsch Arena 4 cm.

De meest sneeuwrijke Zwitserse skigebieden zijn momenteel Andermatt (400 cm), Engelberg (340 cm) en Saas-Fee (330 cm).

De weersverwachingen: Voor een aantal Zwitserse skigebieden is voor dit weekend lichte sneeuwval voorspeld: 4 cm voor Saas-Fee, 3 cm voor Engelberg, 2 cm voor Mürren, en 1 cm voor Verbier.

Italië
De afgelopen week is er in de Italiaanse skigebieden geen verse sneeuw gevallen, maar Italië kan zich nog altijd gelukkig prijzen met de meest sneeuwrijke skigebieden in Europa: Sella Nevea (650 cm), de Presenagletsjer (600 cm), Passo Tonale (550 cm) en Passo Rolle (420 cm).

De weersverwachtingen
: Cortina d'Ampezzo is het enige Italiaanse skigebied waarvoor dit weekend (zeer lichte) sneeuwval voorspeld is: 2 cm op zaterdag 12 april.

Andorra
In Andorra heeft het de afgelopen week niet gesneeuwd, maar de skigebieden zijn nog altijd geopend en de skicondities zijn goed. De actuele sneeuwhoogte in Vallnord/Arcalis bedraagt 280 cm, in Grandvalira ligt nog altijd 230 cm op de piste, en in Vallnord/Pal-Arinsal 170 cm. 

De weersverwachtingen: Voor de skigebieden in Andorra is geen verse sneeuw voorspeld.