Dolomiti Superski betekent zoveel als één skipas en twaalfhonderd kilometer piste binnen handbereik, waarvan 350 kilometer gelegen is in de skigebieden van Trentino.

Winterse Idylle in Trentino
Dolomiti Superski ligt in de zuidoostelijke Alpen en strekt zich uit over de regio’s Alto Adige, Trentino en Belluno. De skiarena biedt een veelzijdigheid aan pistes en zowel korte afdalingen als lange (meerdaagse) skitours behoren tot de mogelijkheden. De skiarena telt 450 liften en 1200 kilometers piste.

Ruim 90 procent van de pistes kan worden voorzien van kunstsneeuw, waardoor de kwaliteit van de pistes van  december tot en met april gewaarborgd is. In 2010 werden de skipistes al op 27 november geopend, dus volop  mogelijkheden om onafgesloten de witte bergen te verkennen.

De skioorden van Trentino die behoren tot de Dolomiti Superskiarena zijn: Val di Fassa-Carezza, Moena-Tre Valli, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza-Rolle pas. Stuk voor stuk wintersportgebieden met Italiaanse charme. 


 
Sneeuwzekere bestemming in de zon
Een wintersportvakantie in Trentino staat garant voor mooie pistes in een bijzondere bergomgeving, lekker eten en volop zon. Want in de met heerlijk weer gezegende Dolomieten schijnt op 8 van 10 dagen de zon. Op en langs de pisten nodigen gezellige berghutten en toprestaurants uit voor het nuttigen van traditionele maaltijden.

Trentino is letterlijk en figuurlijk de poort van Italië en het is dan ook niet toevallig dat de Italiaanse keuken hoogtij viert in deze authentieke gastronomische streek. De omgeving onderscheidt zich vanwege de karakteristieke spitse bergtoppen van de Dolomieten, die in 2009 officieel als UNESCO werelderfgoed werden erkend.

Skiën met korting
Met de DolomitiSuperKids 2011 is de wintersportvakantie in het voorjaar gratis voor kinderen tot 8 jaar. Kinderen tot 12 jaar profiteren van een korting van 50%. Ook DolomitiSuperSun garandeert leuke aanbiedingen.

Meer informatie en aanbiedingen van Dolomiti Superski en Trentino.

   

Gerelateerde artikelen:
Skiën tussen UNESCO Werelderfgoed

Dolomiti Superski in Trentino - 1200 km skiplezier

Skirama Dolomitit - Adamello Brenta

Fly & Ski: Zorgeloos van landingsbaan naar piste

10 cultpistes voor échte skifanaten

Wintersportevenementen geven Trentino allure

La dolce vita beleven in Trentino

10 redenen om te skiën in Trentino