Dutch

Skiën per land

Skiën per land

De wintersportlanden op een rijtje

Van de Alpen tot de Rockies, van heliskiën in Scandinavië tot een dagje in de indoorhal dicht bij huis, van pizza in bella Italia tot Bratwurst in Beieren: hier vind je de wintersportmogelijkheden per skiland samengevat.

1
Powder at St Anton, AUT.

Wintersport in Oostenrijk

Wintersport in Oostenrijk

Oostenrijk blijft bij Nederlanders een enorm populaire wintersportbestemming. Van schitterende skigebieden tot een legendaire après ski – dit is Oostenrijk als skiland samengevat.

Wintersport in Boven-OostenrijkWintersport in KarinthiëWintersport in Neder-OostenrijkWintersport in het Salzburgerland Wintersport in StiermarkenWintersport in het Oostenrijkse TirolWintersport in Vorarlberg
2
High-altitude skiing in Val Thorens, France

Wintersport in Frankrijk

Wintersport in Frankrijk

Een skivakantie in Frankrijk staat onder meer voor sneeuwzekerheid, fijnproeverij, en enorme aaneengesloten skigebieden. Geen wonder dat Frankrijk steeds weer veel Nederlandse en Belgische skiërs weet te trekken.

Wintersport in de Noordelijke AlpenWintersport in de Zuidelijke Alpen
3
Oberstdorf GER skier

Wintersport in Duitsland

Wintersport in Duitsland

Hoewel Duitsland voor veel wintersporters een doorreisland is, kun je er volop skiplezier beleven.– van het Sauerland dicht bij huis tot Beieren, met de hoogste bergen van Duitsland.

4
null

Wintersport in Nederland

Wintersport in Nederland: indoor skihallen

Indoorhallen zijn de ideale plaats voor skiërs en snowboarders om dicht bij huis kennis te maken met de wintersport of alvast te oefenen voor de vakantie.

5
Baraque de Fraiture

Wintersport in België

Wintersport in België

In België kun je ook in de open lucht skiën. De Belgische Ardennen vormen een aantrekkelijke short ski bestemming dicht bij huis.

Langlaufen in de Belgische Ardennen
6
Gstaad SUI skiers

Wintersport in Zwitserland

Wintersport in Zwitserland

Comfort en kwaliteit, van kuuroorden en luxe hotels tot gletsjerskigebieden en schitterende pistes: dat is het wintersportaanbod van Zwitserland.

Wintersport in WallisWintersport in Graubünden
7
Cortina d'Ampezzo

Wintersport in Italië

Wintersport in Italië

Rust, culinair genot, cultuur en zeer prettige pistes: dat zijn de ingrediënten van een skivakantie in Italië.

8
null

Wintersport in Noorwegen

Wintersport in Noorwegen

Heuvelachtige bergweiden, Scandinavische winterpracht en als je even geluk hebt het Noorderlicht te zien krijgen: Noorwegen is als skibestemming absoluut een aanrader.

9
Kranjska Gora (Julian Alps)

Wintersport in Oost-Europa

Wintersport in Oost-Europa

Oost-Europa is een aantrekkelijke skibestemming voor wintersporters met een bescheiden budget. Skiinfo zet de mooiste spots op een rijtje.

10
Telluride, CO powder skier gets air

Wintersport in de Verenigde Staten

Wintersport in de Verenigde Staten

Een skivakantie in de V.S. is de droom van elke gepassioneerde wintersporter. Van treeruns en "Champagne Powder" tot de charme van het Wilde Westen: dit vinden skiërs aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Advertentie

Advertentie

Advertentie