Dutch

De finale van de Freeride World Tour komt eraan

22ste maart 2021 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Verbier

Freeride World Tour

Freeride World Tour

Copyright: D. Daher

Nu het grootste deel van de competitie erop zit, is het tijd voor de atleten om hun focus te verleggen naar de Bec de Rosses en zich klaar te maken voor de seizoensfinale. De finale zal - als het weer niet plots omslaat - morgen, 23 maart plaatsvinden.

Bec des Rosses

Freeride World Tour  - © D. Daher

Freeride World Tour

Copyright: D. Daher

De Bec des Rosses, met een hoogte van 3.223 meter, was in het verleden regelmatig het toneel van legendarische afdalingen. Elk jaar geven de beste freeriders ter wereld alles wat ze hebben op deze legendarische berg en deze duizelingwekkende run van 650 meter lang. Vorig jaar stond de verjaardagstaart met vijfentwintig kaarsjes reeds klaar, maar Covid-19 sloot het seizoen af vooraleer het evenement kon plaatsvinden. Dit jaar viert de wedstrijd dan eindelijk de langverwachte vijfentwintigste editie van de Verbier Xtreme.

Sinds de eerste Xtreme Verbier in 1996 is het publiek getuige geweest van de evolutie van een sport die de weten van de zwaartekracht blijft tarten en de grenzen van wat mogelijk is in het hooggebergte keer op keer verlegd. In 2008 leidde het succes van het evenement tot de oprichting van een internationaal kampioenschap bestaande uit vijf etappes, met als grote finale de Xtreme Verbier. Zo ontstond de Freeride World Tour.

Freeride World Tour  - © D. Daher

Freeride World Tour

Copyright: D. Daher

Spannende titelstrijd

Dit jaar belooft de strijd om de titel van Freeride World Tour-kampioen nog bijzonder spannend te worden. In bijna elke categorie zijn er nog meerdere kandidaten voor de eindwinst. Uitgerust met het gouden hesje van ‘current leader’ zijn het Ross Tester (USA, ski men), Hedvig Wessel (NOR, ski women) en Blake Moller (USA, snowboard men) die allen zeer ernstige kanshebbers voor de wereldtitel zijn. Marion Haerty (FRA, snowboard women) van haar kant bleek onverslaanbaar tijdens de derde etappe in Fieberbrunn, waar ze haar vierde FWT-kampioenstitel wint. Ze breekt hiermee het historische record van aantal FWT-titels en is nu alleen recordhouder. Verder wordt het uitkijken naar de prestaties van local Elisabeth Gerritzen (ski women), die deze berg en de sneeuwcondities goed kent. Doe daar ngo de Zweedse favoriet Kristofer Turdell, meer dan ooit getraind om op de bovenste trede van het podium in Verbier te klimmen, en de Bec des Rosses lijkt zich opnieuw op te maken voor een epische strijd. 

Bekijk het algemene klassement en de lijst met atleten die zich kwalificeerden voor FWT21, waaronder tien mannelijke en vijf vrouwelijke skiërs, vijf mannelijke en vier vrouwelijke snowboarders. Wie zal naam maken in de geschiedenis van freeride tijdens de 25e editie van de Xtreme Verbier? Kom het snel ontdekken. In afwachting kan je proberen raden wie de wedstrijd zal winnen op: https://peakperformance.pronosticgames.fr/.

Live te volgen

De wedstrijd wordt achter gesloten deuren gehouden, maar Red Bull zal het ongelooflijke evenement uitzenden en het is mogelijk om de actie LIVE exclusief op Red Bull TV en via de kanalen van de Freeride World Tour te bekijken.

Freeride World Tour  - © D. Daher

Freeride World Tour

Copyright: D. Daher

Het aftellen is begonnen voor dit historische evenement, mis geen enkele informatie met betrekking tot de atleten of de competitie, volg de FWT sociale netwerken: freerideworldtour.com.

 

 

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!