Dutch

In de voetsporen van Elisabeth Gerritzen

5de maart 2021 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Verbier

Elisabeth Gerritzen

Elisabeth Gerritzen

Copyright: Emrik Jansson/@emrikjanssonphotography

Altijd al benieuwd geweest hoe de skiërs en snowboarders in de Freeride World Tour naar hun wedstrijd toeleven? En wat er door hen heen gaat op wedstrijddag? Peak Performance geeft een unieke inkijk bij hun atleten. De eerste in de rij is Elisabeth Gerritzen. Het concept is eigenlijk heel eenvoudig: een van de riders wordt uitgerust met een microfoon en een camera. Dat levert een unieke manier om dicht bij de Free Ride World Tour-deelnemers te komen. De eerste stop was die in Ordino-Arcalis, Andorra. 

De Zwitserse Elisabeth Gerritzen is afkomstig uit freeride-mekka Verbier. Na winst in de Junior Freeride Tour en de World Qualifiers kwam ze in de Freeride World Tour terecht. In 2019 toonde ze de wereld waartoe ze in staat is met de overwinning op de Bec des Rosses tijdens de XTreme in Verbier. 

Elisabeth Gerritzen  - © Emrik Jansson/@emrikjanssonphotography

Elisabeth Gerritzen

Copyright: Emrik Jansson/@emrikjanssonphotography

“Aanvankelijk was ik behoorlijk nerveus; een microfoontje dragen en gefilmd worden gedurende de hele stop van de Freeride World Tour in Ordino-Arcalis. Ik ben het niet gewend om in de schijnwerpers te staan. Maar uiteindelijk heb ik ermee ingestemd. Ik ben bijzonder tevreden van het resultaat en hoe de opnames zijn verlopen. Het geeft een erg mooi en representatief beeld van mijn leven tijdens de Freeride World Tour”.

 

 

Die extra aandacht deed de Zwitserse skiester blijkbaar geen kwaad. Na een zevende plaats in de eerste manche, was een week later op dezelfde locatie de overwinning haar deel. Dat maakt dat Elisabeth Gerritzen momenteel de tweede plaats in de algemene stand bekleed. Met nog een etappe in Fieberbrunn (Oostenrijk) en de Xtreme in Verbier eind maart ziet het er erg goed uit voor Elisabeth.

Elisabeth Gerritzen  - © jbernard

Elisabeth Gerritzen

Copyright: jbernard

Meer info over de Freeride world Tour: https://www.freerideworldtour.com/

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!