We hebben er even op moeten wachten maar de afgelopen dagen is er overvloedig veel sneeuw gevallen in zowat de hele Alpen. Met name de Zuidalpen werden bedolven onder de eerste meters echte sneeuw van het seizoen. Dolomieten, Osttirol en Karinthië kregen een flinke dump te verwerken maar op de skigebieden dichter bij de Alpenhoofdkam deelden in de vreugde. En wat meer is, de temperaturen zijn voldoende laag wat maakt dat de sneeuwgrens rond de duizend meter ligt. Het heeft tot in vele dalen gesneeuwd en de sneeuw blijft ook gewoon liggen.

Ook in de Noordalpen viel sneeuw, maar daar waren de hoeveelheden toch aanzienlijk minder dan in de Zuidalpen. In delen van Zuid-Tirol, Trentino en Osttirol viel op sommige plaatsen tussen een en twee meter sneeuw in 24 uur. Dat met deze verse sneeuwval de winter echt begonnen is, mag duidelijk wezen. Maar, er is ook een keerzijde, met deze recente sneeuwval is het risico op lawines meteen ook fors toegenomen. 

Wil je een overzicht van waar de sneeuw gevallen is of je opgeven voor onze Powderalerts. Kijk dan even hier: https://www.skiinfo.nl/europe-overall/powderalarm.html

Geniet maar mee 

 Livigno

 

Madonna di Campiglio

 

Arosa Lenzerheide

 Sölden

 Nassfeld

 Sankt Anton am Arlberg

 Ischgl