Dutch

Op verkenning in Les Arcs: een a-typisch Frans skigebied

25ste juli 2018 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Les Arcs Bourg St Maurice

Les Arcs

Les Arcs

Copyright: Les Arcs/Facebook

In de Haute-Tarentaise, met zicht op de Mont Blanc, ligt Les Arcs; vijf plaatsen op vijf verschillende hoogtes met vijf verschillende mogelijkheden voor grenzeloos plezier. Wij stuurden Siegfried Van Haesevelde - met een boel vooroordelen - op ontdekking. Helemaal bekeerd kwam hij terug.

Laat ik het maar dadelijk toegeven: als het op skiën aankomt, loop ik niet hoog op met Frankrijk. Ik heb het meer voor de Oostenrijkse en Italiaanse skigebieden. Ik hou nu eenmaal van de gezelligheid en die tref je toch iets minder aan in Frankrijk. Tijd om mijn vooroordelen aan de werkelijkheid te gaan toetsen. Op een uitnodiging om naar Les Arcs te gaan, kan ik toch moeilijk neen zeggen.

Geen files ...geen stress!

Uren verliezen in files staat niet meteen synoniem aan vakantie. De oplossing? Stap in Brussel op de Thalys en stap minder dan acht uur later weer af in Bourg Saint Maurice, aan de voet van Les Arcs! Een comfortabele rit zonder de minste stress. Aan het eind van het perron neem je de kabelbaan en zeven minuten later sta je in Les Arcs. Dat is pas ‘ski-in, ski-out’, op een exclusieve en prachtige manier.

Skigebied van wereldklasse

Les Arcs is een skigebied dat sinds 2003 verbonden is met La Plagne, samen vormen ze Paradiski. Paradiski omvat 425 kilometer aan pistes, tweehonderd van die vele kilometers bevinden zich in Les Arcs. Met een focus op Les Arcs betekent dat meteen ook dat wij de oversteek met de befaamde Vanoise Express niet zouden maken. Les Arcs profileert zich als een gebied dat zich richt op de sportieve skiër en biedt vooral rode pistes aan. Naar mijn aanvoelen worden de rode pistes nooit echt super moeilijk. Elke normaal begaafde skiër kan hier prima uit de voeten. Vanop de l’Aguille Rouge op 3226 meter kan je een aantal zeer mooie zwarte pistes doen die voor de profs onder ons een mooie uitdaging vormen. Hetgeen mij echter het meest verrast, is dat je in Les Arcs niet alleen boven de boomgrens skiet, maar dat je echt mooie tochten kan maken waarbij je je constant tussen de bomen bevindt. Dit is een enorm voordeel bij slecht weer en dus bij slecht zicht. Je bent dan immers altijd beschut. Les Arcs heeft het geluk om van december tot eind april een uitstekende natuurlijke sneeuwsituatie te hebben. 70% van het skigebied ligt boven 2000 meter, met het hoogste punt op 3200 meter hoogte. Valt de natuurlijke sneeuw toch tegen, dan neemt een uitgebreid netwerk van performante en moderne kunstsneeuwinstallaties de taak over, waardoor er steeds een sneeuwgarantie gewaarborgd kan worden.

Elk dorp zijn eigen identiteit

Arcs 2000 is het hoogste dorp van Les Arcs. Je hebt ook nog Arcs 1950, Arcs 1800 en Arcs 1600. Arcs 1950 is opgebouwd als een echt bergdorp met dorpsplein en straalt een sprookjesachtige bergsfeer uit. Het is daarnaast verbonden met Arcs 2000 door een korte cabinelift zodat je makkelijk vanuit Arcs 2000 naar Arc 1950 kan.

>> Lees verder onder de foto's <<

Fotogalerij

Les Arcs - &copy; Les Arcs/Facebook
Les Arcs - &copy; Andy Parant
Les Arcs - &copy; Merci Creative
Les Arcs - &copy; Merci Creative

Alles weergeven

Residenties en chalets

Niets bijzonders, hoor ik je denken. Dergelijke dingen kan je echt wel over elk skigebied vertellen. Waarom dan toch naar Les Arcs gaan? Het antwoord is vrij eenvouding. Ze hebben het goed begrepen in Les Arcs, de minder leuke punten van Franse skigebieden - middelmaat qua accommodatie, eten en sfeer - worden hier actief weggewerkt. Wij logeren in La Source des Arcs wat een zeer mooi ingerichte accommodatie is in Arcs 2000. Nog twee aanraders op vlak van accommodatie.

Halle des Cascades

Doen de stenen schaapherdershuisjes in een onberispelijk landschap je dromen? Op 2410 meter hoogte, op de hellingen van Arc 2000, is een van deze voorouderlijke schaapsstallen, met een bewoonbare oppervlakte van vierhonderd vierkante meter, gerenoveerd in een prestigieuze oase van rust met zeven kamers. ‘La Halle des Cascades’ is pure luxe met een grote open haard, overdekt zwembad, sauna, een prachtig terras met een vuurplaats en een fantastisch uitzicht op de Mont Blanc en het dorp. Het personeel is attent, de chef-kok verwent uw smaakpapillen. Wat wens je nog meer?

Edenarc

Met uitzicht op het centrum van Arc 1800, op een van de mooiste terreinen van Les Arcs, verschijnt dit complex, in 2013 opgericht en beheerd door Odalys. Het biedt een viersterren Appart'Hotel, Eden en een vijfsterrenresidentie Les Monarques. Het resort is volledig ski-in, ski-out; met een 360 graden uitzicht op de Mont Blanc en de vallei. Deze winter wordt de tweede fase van de residentie met 41 nieuwe appartementen, een tweede zwembad van 180 vierkante meter en een jacuzzi ingehuldigd. Om te ontspannen vervolmaakt een spa van tweehonderd vierkante meter het reeds bestaande wellness-aanbod. Op het vlak van dienstverlening is alles uitstekend geregeld!

Veelzijdigheid troef

Wil je niet constant op latten of snowboard staan, dan is Les Arcs eveneens een uitstekende keuze. Zo zijn wij er een paar uur op uitgetrokken met sledehonden. Een absolute aanrader, het heeft iets speciaal om een span honden voor jou te zien lopen en door een wit landschap te glijden en niets anders te horen dan een aantal instructies.

Culinaire meevaller

Hetgeen wat maakte dat Les Arcs een plaats krijgt in mijn Top Vijf is het feit dat je er ook gewoon lekker kan eten en je niet persé naar het klassieke Franse megarestaurant hoeft te gaan. Ga zeker eens langs in Le Lodge en geniet van een magistraal uitzicht en lekker eten. 
Zoals ik eerder zei, ze hebben het begrepen in Les Arcs. Ze slagen er meer en meer in de voordelen die je in een Frans skigebied, zoals logeren op de piste, te combineren met gezelligheid.

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!