Dutch

Weerbericht: verse sneeuw in mei

17de mei 2018 | Skiinfo

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez

Copyright: Facebook @alpe.huez

De afgelopen dagen was de winter weer eventjes helemaal terug in een aantal Franse en Oostenrijkse skigebieden. In Oostenrijk zijn momenteel vier gletsjers geopend. Zowel op Hintertuxer-gletsjer, de Kaunertaler-gletsjer, de Kitzsteinhorn in Kaprun en ook op de Stubaier gletsjer viel er meer dan tien centimeter sneeuw.

Spring Classics op de Kaunertaler-gletsjer
 

Je kunt nog tot drie juni skiën op de Stubaier-gletsjer, de sneeuwhoogte is er nog steeds 300 centimeter.  Er zijn momenteel negen liften en tien hellingen geopend. Ook de Kaunertaler-gletsjer is nog open tot 3 juni. Dit weekend vindt daar in het Snowpark het legendarische Grand Weekend van Spring Classics plaats. Overigens is de sneeuwhoogte op de gletsjer een fraaie 310 centimeter.

Kitzsteinhorn open tot 22 juli

De Kitzsteinhorn, die zelfs tot 22 juli skiën aanbiedt, is iets langer geopend. Er zijn momenteel zeven pistes open met een sneeuwdiepte van 250 centimeter. Het Betterpark is daar geopend tot 3 juni, de skipistes staan nog elke dag voor je klaar. 315 centimeter is de sneeuwhoogte op de gletsjerstroom en op zijn minst 42 kilometer pistes wachten je op. 

Ook verse sneeuw in Frankrijk en Engelberg in Zwitserland
 

Ook in Frankrijk werden sommige skigebieden verwend met verse sneeuw. Val D'Isere (30 cm), Bonneval sur Arc (25 cm) of Le Lioran (20 cm) meldden meer dan twintig centimeter verse sneeuw. In Zwitserland was het Engelberg, waar het sneeuwde. Maar liefst 30 centimeter vers dwarrelde daar naar beneden.

Alle huidige sneeuwval is hier te vinden: https://www.skiinfo.nl/48hourdump_all.html

Fotogalerij

Alpe d'Huez - © Facebook @alpe.huez
Pralognan - © Facebook @otpralognan
Valfrejus - © Facebook @Valfrejus
Valfrejus - © Facebook @Valfrejus

Alles weergeven

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!