Dutch

De top drie van de coolste outdoor-activiteiten in Davos-Klosters

27ste april 2018 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Davos Klosters

De top drie van de coolste outdoor-activiteiten in Davos-Klosters- ©Stefan Schlumpf

Mountainbike in Davos Klosters

Copyright: Stefan Schlumpf

1. Trailrunning

De nieuwe trend voor lopers, trail running is bijzonder populair in Davos Klosters. ‘Off-road hardlopen’ door de natuur, over smalle paadjes (trails) met natuurlijke hindernissen zoals bergen, rotsen en beekjes. Je focust niet op snelle tijden maar geniet van de natuur, de omgeving en de rust. De bergen rond Davos zijn er het ideale kader voor. Insider tip: De panoramische route op de Parsenn. Een prachtig parcours met een hoog alpine gevoel op een gemiddelde hoogte van 2.300 meter - ideaal voor hardlopers die graag een hoogtetraining willen doen. En als je geen energie meer hebt, neem je gewoon de kabelbaan terug naar de vallei.

Trail running in Davos Klosters  - © Marc Berendsen

Trail running in Davos Klosters

Copyright: Marc Berendsen

2. De beste mountainbike route ter wereld

Mountainbiken zit in de lift. Dat merk je ook in Davos aan de vele mountainbike routes. Liften en kabelbanen brengen je op grote hoogte en dan gaat het in een duizelingwekkende vaart naar het dal. Wie de grootste uitdaging wil, kiest voor de Alps Epic Trail. Op een single track van 32km dender je in een rotvaart de bergen af. Deze route is zo ‘episch’ dat hij benoemt is door het IMBA als een van de beste mountainbike routes ter wereld Insider tip: boek een van de ‘bike hotels’ en je krijgt gratis transport op het openbaar vervoer en de kabelbanen. Er zijn ook faciliteiten om je fiets te repareren en veilig te stallen.
Mountainbike in Davos Klosters  - © Stefan Schlumpf

Mountainbike in Davos Klosters

Copyright: Stefan Schlumpf
 

3. Canyoning voor een adrenaline kick

Canyoning is een opwindende mix van zwemmen en klimmen. Abseilen langs watervallen, springen in een diepe poel, balanceren langs de afgrond van spectaculaire bergen, … Dankzij het aantal diepe, smalle canyons is Davos Kloster een topbestemming voor wie een adrenaline kick nodig heeft. Insider tip: In Davos 'Vorderrhein is er een fantastische abseilafdaling bij de Via Mala en ook Landquart, bij Klosters, is een favoriete plek.
Canyoning  - © Frederic Petignat

Canyoning

Copyright: Frederic Petignat
 

Over Davos Klosters

Davos Klosters is een van de beroemdste vakantieoorden in de wereld, met het grootste aanbod vakantie-, sport- en congresfaciliteiten in de bergen. Hoewel het contrast tussen het stedelijke Davos en het idyllische Klosters niet groter kan zijn, hebben beide gemeenten – op amper tien minuten rijden van elkaar – één ding gemeen: fascinerende en adembenemende berglandschappen. www.davos.ch | www.klosters.ch

 

 

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie