Dutch

Voor jou getest: Black Diamond Guide Gloves

16de april 2018 | Skiinfo

Black Diamond Guide Gloves

Black Diamond Guide Gloves

Copyright: Jurgen Groenwals

Als freerider en snowboarder verslijt je flink wat handschoenen. Je handen raken regelmatig de sneeuw, bindingen aan en uitdoen laat zijn sporen na en de staalkanten zijn ook niet meteen bevorderlijk voor de levensduur van je handschoenen. Een nieuw paar handschoenen vond ik deze winter in de Black Diamond Guide Gloves. En om maar meteen de conclusie prijs te geven; geen seconde spijt van gehad. 

De Black Diamond Guide Gloves zijn vijfvingerige lederen handschoenen met een bijzonder warme Primaloft-binnenhandschoen met een wollen voering aan de bovenkant. De Guide Gloves zijn de warmste handschoenen in het Black Diamond-gamma en zonder twijfel de warmste die ik ooit droeg. In deze toch wel pittige winter heb ik probleemloos sneeuwstormen en de koudste week in jaren getrotseerd zonder ook maar een seconde last te hebben van koude vingers.

Black Diamond Guide Gloves  - © Jurgen Groenwals

Black Diamond Guide Gloves

Copyright: Jurgen Groenwals

De handschoenen zijn dankzij de Gore-Tex helemaal waterdicht. Een vierwegs-stretch nylon tekent voor bewegingsvrijheid, het erg sterke geitenleer voor een uitmuntende duurzaamheid. Op de knokkels zit als bescherming een extra padding. Op de duimen zit een stukje zachtere stof waarmee je de sneeuw van je goggle kan vegen. 

Black Diamond Guide Gloves  - © Jurgen Groenwals

Black Diamond Guide Gloves

Copyright: Jurgen Groenwals

Als ik nu terug kijk op een seizoen intensief gebruik moet ik stellen dat de Guide Gloves er nog steeds uitstekend uitzien. Het is met een vergrootglas speuren naar slijtage. De vingertoppen zien er nog steeds prima uit en geen enkele van de stiknaden begint los te komen. Aanvankelijk voelen de handschoenen heel erg stug aan. Je moet ze de eerste dagen als het ware een beetje gaan ‘breken’ zodat ze wat soepeler worden. De manchetten zijn lekker lang en gaan dus vlotjes over de mouw. Wat ons betreft had de snoerlus om de manchetten aan te trekken, iets straffer gemogen. En wat we echt ontbreken is een polslus om de handschoenen niet te verliezen wanneer je ze even uit moet trekken. Laat dat dan meteen onze enige bezwaren zijn.  

Of toch nog eentje: in de lente zijn ze te warm. Maar dat kan je eenvoudig zelf oplossen. Buitenhandschoenen slijten snel; de binnenhandschoen daarentegen heeft daar veel minder last van. Persoonlijk hou ik vaak mijn binnenhandschoenen bij. Zo kan je - afhankelijk van de temperatuur - wat minder warme liners gebruiken. Ik reed zelfs een aantal dagen zonder binnenhandschoen, ook dat gaat prima. 

Twee tips

  1. Koop een maatje groter dan je normaal zou doen. De handschoenen zijn dik gevoerd, dan is een maatje groter aangewezen.
  2. Leder moet je goed behandelen en verzorgen. Wij gebruikten deze winter de ‘Wax for leather’ van Nikwax of -onze favoriet- de ‘Leather Balm’ van Hestra.

 

De Black Diamond Guide Gloves zijn met 160 euro niet de goedkoopste handschoenen op de markt. Maar je krijgt er heel wat voor terug. Nooit nog koude vingers, om maar iets te zeggen. En duurzaamheid in een product waarvan je jarenlang kan genieten.  

Black Diamond Guide Gloves  - © Thomas De Boever

Black Diamond Guide Gloves

Copyright: Thomas De Boever

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!