De ISPO in München was opnieuw het aanspreekpunt voor (bijna) alle grote ski-fabrikanten, dealers, vakbezoekers en journalisten. Meer dan 84000 bezoekers uit 120 landen kwamen naar München en ISPO verhoogde opnieuw zijn internationaliteit. Het was dan ook weer nieuwtjes rapen op het vlak van ski’s en aanverwanten. Het redactieteam van Skiinfo was ter plaatse en sprak met veel fabrikanten. We presenteren jullie graag de nieuwigheden voor het volgende wintersportseizoen!

Trends: Freeride en touring blijven hot

Digitalisering stopt ook niet bij buitensporten, dat was duidelijk zichtbaar bij ISPO. De tijd dat een ingebouwde chip de bochten in jouw plaats neemt, is gelukkig nog ver af en dus blijven de skifabrikanten ook voor volgend seizoen analoog werken. De opsplitsing in verschillende doelgroepen wordt nog meer doorgetrokken: piste skiërs, all-mountain skiërs, freeriders, toerskiërs en vrouwen.

Vooral op het gebied van freeride en toerski's, ontdekten we veel technologische nieuwigheden - de ski's in dit segment moeten licht, snel, veilig en stabiel zijn. De fabrikanten steken veel tijd in de zoektocht naar de perfecte ski die licht, en stabiel is. Nieuwe materialen zoals koolstof, Titanal en innovatieve ontwerpen, zoals lichtere (hout) kernen dragen daar ook dit jaar toe bij. Rockerprofielen doen meer en meer hun intrede in het toerskisegment, dan kan je toeren en sportief afdalen tegelijkertijd.

Spannend om zien: verschillende bedrijven werken aan hun modellen voor de winter van 18/19 met Titanal-elementen die verticaal in de ski zijn geïntegreerd. Hier wordt het stabiliserende materiaal daarom niet langer gebruikt als een van de vele lagen in de ski, maar verticaal ingebed, zodat de ski stabiel en licht is. 

Dames skiën in de lift

Naast een groot aantal nieuwe freeride en toerski's stonden de damesski's weer centraal op ISPO. Bijna alle topmerken hebben nu een grootschalige damesski-serie die aangepast is aan de anatomie van vrouwen, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua materiaal en vorm.

 

Wil je meer weten? Klik dan door naar de volgende pagina’s waar we dieper ingaan op een aantal nieuwigheden van verschillende merken.