Dutch

Skitoeren rond Alpe Hohenegg, Oberallgäu

7de november 2017 | Nilüfer Dag

Nieuws regio's: Beieren

Skitoeren langs de Hochgrat.

Skitoeren langs de Hochgrat.

Copyright: Andreas P - Fotolia

Een beetje weggestopt in de zuidelijke Oberallgäu vindt u Alpe Hohenegg, tussen feestpiste en puur natuur.

 

Hierboven overnachten? Een echte aanrader! 

 

Alleen het uitzicht al! De zachte glooiingen, de hellingen en de toppen van de Oberallgäu die in hun winterse sneeuwlaag liggen te pronken. De ondergaande zon die de lucht zo dramatisch rood kleurt. Dat zijn precies de momenten in de Alpe Hohenegg waarop de tijd stil zou mogen blijven staan. Dat geldt voor een kort bezoekje en al helemaal als u hier ook overnacht.  

Alpe Hohenegg: een droom van hout 

Gelegen tegen de Imberg, regio Oberstaufen, ligt het Berggasthof op een hoogte van 1150 meter op een van de meest zuidelijke punten in de Oberallgäu. "Alpe Hohenegg," zegt pachter Carsten Schmahl over zijn toevluchtsoord, "dat staat voor een traditionele levensstijl." 

Enkele jaren geleden werd op een traditionele alpenweide een modern gebouwencomplex gerealiseerd. Ligging en inrichting van de 'oer-bergweide' bleven onveranderd om de charme van een bergweide met een horecavoorziening te behouden. Het is uitgegroeid tot een combinatie van een modern markant houtontwerp met een traditioneel alpien karakter. Dat weten de gasten te waarderen: "In de winter komen hier veel bedrijven vergaderen of om te ontspannen," aldus Carsten Schmahl. "Daarnaast zijn onze meerpersoonskamers ook bij kleine groepen en gezinnen heel populair." De regio Imberg behoort tot de Duitse regio's met de hoogste sneeuwzekerheid. Het skigebied biedt voor kinderen en beginners ideale oefenmogelijkheden.

Skitoer Hochgrat - Falken in het natuurpark

"Er komen ook steeds weer mensen naar ons die op een skitoer gaan en die willen genieten van onze fraaie natuur. Vaak overnachten ze bij ons en gaan dan de volgende dag verder naar de bergen van Nagelfluh, zoals de Hädrich of de Falken." 

Met de Hochgratbahn kunt u vele skitoeren bereiken die geschikt zijn voor beginners: de skitour Hochgrat-Falken is bijzonder aan te bevelen. 

Een skitoer naar de Falken start met de Imbergbahn in Steibis die de bezoeker - om de toer wat in te korten - gemakkelijk naar de top brengt, op een hoogte van maar liefst 1564 meter. De afdaling is erg gevarieerd en geschikt voor beginners en skiërs met meer ervaring. U moet voor deze skitoer vanaf het dalstation rekenen op een tijd van 3 tot 4 uur. Voor de zeer gemotiveerde toerskieërs wacht er nog een tweede top op de beklimming: de Hochgrat. De klim naar boven begint bij het dalstation Hochgratbahn en gaat in anderhalf uur recht naar boven. Als u op de top aankomt, bevindt u zich op een hoogte van 1708 meter.

Fotogalerij

Skitoeren langs de Hochgrat. - © Andreas P - Fotolia
Een plaats om bij weg te dromen: Alpe Hohenegg. - © Alpe Hohenegg
Een plaats om bij weg te dromen: Alpe Hohenegg. - © Alpe Hohenegg
Een plaats om bij weg te dromen: Alpe Hohenegg. - © Alpe Hohenegg

Alles weergeven

Skitoeren voor beginners en gevorderden

Rondom Alpe Hohenegg vindt u precies wat beginnende skitoerers en iedereen die voor veiligheid kiest nodig hebben: een skitoer op de Eineguntspitze, op een hoogte van 826 meter en met een route van 10 kilometer op een afstand van 2,5 uur te voet.

Vanuit de Balderschwang zijn er twee beginnerstoeren: hier kunt u aan een korte zeer aantrekkelijke skitour (6 kilometer) beginnen bij de Riedberghornbahn waarbij u in anderhalf uur te voet de 461 meter bereikt. Ook is een alternatieve skiroute vanaf Balderschwang naar de Heidenkopf mogelijk. Hier verplaatst u zich tussen de 1065 en 1686 meter met een afdalingsparcours van 3,4 kilometer en een tijdsduur van ongeveer twee uur.

Voor gevorderden bevelen we de pistetoers naar de Hochgrat en Berggasthof Falken aan. De pistetour naar de Hochgrat begint bij het dalstation van de Hochgratbahn op ongeveer 850 meter. U moet voor het toerskiën op een duur van ongeveer twee uur rekenen. De pistetour naar Berggasthof Falken (op 850 meter hoogte) begint ook bij de Hochgratbahn. Hier krijgt u een iets langere afstand van 4,9 kilometer waarvoor je ongeveer twee uur nodig hebt.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!