Vijf gelijktijdige wereldrecordpogingen in Peer op dinsdag 24 oktober vanaf 13u30
 

 

Joost Vandendries, de snelste Belgische speedskiër (zijn persoonlijk record bedraagt  198,675 km/u op een natuurlijke skipiste) doet een gooi naar het indoor wereldrecord speedskiën op de piste van Snow Valley (lengte: 350m met een dalingspercentage tot 24%).  

Het huidige wereldrecord bedraagt 104,956 km/u, gevestigd in 2015 door de Engelse skiër Jan Farrell op de indoor piste van Amnéville in Noord-Frankrijk. 

Naar aanleiding van dit event zal er geprobeerd worden om nog vier andere records scherper te stellen: 
De meervoudige Belgische skikampioene freeride en freestyle, Katrien Aerts, zal proberen om het snelheidsrecord achteruitskiën te verbeteren.
Mathieu Verlinden, Belgisch kampioen freeride en freestyle, probeert eveneens om een snelste tijd in het achteruitskiën neer te zetten.
De Fransman Edmond Plawczyk
momenteel houder van het snelheidsrecord op een snowboard,  doet een eerste poging om een indoor snelheidsrecord neer te zetten. 
De Fransman Xavier Cousseau is momenteel de snelse monoskiër ter wereld. Hij gaat de uitdaging aan om 
een nieuw snelheidsrecord te vestigen in deze discipline. 
 
Kom langs om de prestaties van deze 5 atleten te volgen op de nieuwe XL piste van Snow Valley. Ervaar de snelheid en moedig hen aan tijdens hun poging om een nieuw snelheidsrecord te vestigen !
 
De oefensessies starten rond 12u. Vanaf 13u30 starten de vijf atleten met hun wereldrecordpogingen. 

AdresSnow Valley - Deusterstraat 74/E, 3990 Peer