Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.Privacybeleid
Ok

Les Arcs: een veelzijdige speeltuin

4de oktober 2017 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Les Arcs Bourg St Maurice

Les Arcs: een veelzijdige speeltuin- ©Andy Parant

Les Arcs

Copyright: Andy Parant

In de Haute-Tarentaise, met zicht op de Mont Blanc, ligt Les Arcs; vijf plaatsen op vijf verschillende hoogtes met vijf verschillende mogelijkheden voor grenzeloos plezier.

Van Bourg-Saint-Maurice naar Arc 2000, langsheen Arc 1600, Arc 1800 en Arc 1950 Le Village: onze vooruitblik op het winterseizoen.

Les Arcs  - © Andy Parant

Les Arcs

Copyright: Andy Parant

Geen files ...geen stress!

Uren verliezen in files staat niet meteen synoniem aan vakantie. De oplossing? Stap in Brussel op de Thalys en stap minder dan acht uur later weer af in Bourg Saint Maurice, aan de voet van Les Arcs! Een comfortabele rit zonder de minste stress. Aan het eind van het perron neem je de kabelbaan en zeven minuten later sta je in Les Arcs. Dat is pas ‘ski-in, ski-out’, op een exclusieve en prachtige manier.

https://www.thalys.com/be/nl

Sneeuwgarantie

Les Arcs heeft het geluk om van december tot eind april een uitstekende natuurlijke sneeuwsituatie te hebben. 70% van het skigebied ligt boven 2000 meter, met het hoogste punt op 3200 meter hoogte. Valt de natuurlijke sneeuw toch tegen, dan neemt een uitgebreid netwerk van performante en moderne kunstsneeuwinstallaties de taak over, waardoor er steeds een ‘sneeuwgarantie’ gewaarborgd kan worden. In het geval van een catastrofe stelt Les Arcs je bovendien voor je skipas naar een andere week naar keuze te verplaatsen (met uitzondering van schoolvakanties en in het huidige seizoen).

Les Arcs  - © Manu Reyboz

Les Arcs

Copyright: Manu Reyboz

Het klimaat staat centraal

Sinds de oprichting van Les Arcs is het klimaat steeds een prioriteit geweest. Het volstaat rond je heen te kijken en de prestaties van de avant-garde architect en ecoloog Charlotte Perriand in Les Arcs 1600 en 1800 te bewonderen. Tot op heden blijft een minimale impact op de flora en fauna één van de toppriorieiten van Les Arcs.

Een luxe chalet en een nieuwe residentie

Halle des Cascades

Doen de stenen schaapherdershuisjes in een onberispelijk landschap je dromen? Op 2410 meter hoogte, op de hellingen van Arc 2000, is een van deze voorouderlijke schaapsstallen, met een bewoonbare oppervlakte van vierhonderd vierkante meter, gerenoveerd in een prestigieuze oase van rust met zeven kamers. ‘La Halle des Cascades’ is pure luxe met een grote open haard, overdekt zwembad, sauna, een prachtig terras met een vuurplaats en een fantastisch uitzicht op de Mont Blanc en het dorp. Het personeel is attent, de chef-kok verwent uw smaakpapillen. Wat wens je nog meer?

https://lahalledescascades.squarespace.com/home

Edenarc

Met uitzicht op het centrum van Arc 1800, op een van de mooiste terreinen van Les Arcs, verschijnt dit complex, in 2013 opgericht en beheerd door Odalys. Het biedt een viersterren Appart'Hotel, Eden en een vijfsterrenresidentie Les Monarques. Het resort is volledig ‘ski-in, ski-out’ met een 360 graden uitzicht op de Mont Blanc en de vallei. Deze winter wordt de tweede fase van de residentie met 41 nieuwe appartementen, een tweede zwembad van 180 vierkante meter en een jacuzzi ingehuldigd. Om te ontspannen vervolmaakt een spa van tweehonderd vierkante meter het reeds bestaande wellness-aanbod. Op het vlak van dienstverlening is alles uitstekend geregeld!

www.odalys-vacances.com


Skigebied van wereldklasse!

Skiën in Les Arcs betekent genieten van een enorm skigebied met afwisselende landschappen en aanzienlijke hoogteverschillen: Paradiski en zijn 425 pistekilometers. In aanvulling op Les Arcs/Peisey-Vallandry zorgt een van de grootste kabelbanen ter wereld - de Vanoise Express - voor een verbinding met La Plagne. De Vanoise Express doorkruist op een hoogte van vierhonderd meter in drie minuten en vijftig seconden de Ponturin-vallei. 

De Paradiski Yuge-app is je digitale metgezel op en naast de pistes. 

Deze winter is de Arc-vallei, een belangrijke site gelegen tussen Arc 2000, Villaroger en Arc 1600, het speerpunt van een uitgebreid moderniseringsprogramma dat je sneller op en af de berg brengt en voor iedereen makkelijk toegankelijk is.

Les Arcs  - © Merci Creative

Les Arcs

Copyright: Merci Creative

Evenementen voor iedereen 

Een film verlangen?

Van 16 tot 23 december vindt de negende editie van het ‘Festival de Cinéma Européen des Arcs’ plaats. Een onmisbare culturele ontmoeting waarbij 120 films vertoond worden en je kans hebt jouw ski-idolen te ontmoeten. Of los te gaan tijdens een van de vele concerten en DJ-sets.

www.lesarcs-filmfest.com

Een 'girl-ski' verlangen?

Van 6 januari tot 10 februari zijn het de meisjes en dames die de dienst bepalen. ‘Elles skient' is een driedaags meisjesavontuur met prijzen vanaf 73 euro per dag voor accommodatie, skipassen en wellness.

https://www.lesarcs.com/vos-bons-plans.html

Les Arcs  - © Merci Creative

Les Arcs

Copyright: Merci Creative

Een sportief verlangen?

Van 2 tot 4 februari brengt ‘Big Up & Down’ skitoering naar de toppen van Les Arcs onder het welwillend oog van kampioenen Enak Gavaggio en Kilian Jornet. Het evenement staat open voor beginners en experts en is een uitstekende manier om freerando te ontdekken in een ontspannen sfeer met animaties, evenementen en begeleide uitstappen. Mis de 'Kilianometer' niet, een klim vol ludieke verrassingen in het gezelschap van vedette Kilian Jornet.

https://www.lesarcs.com/infos-live/zoom-sur/big-up-down.html

Les Arcs: Ki!lian Jornet en Enak Gavaggio  - © M. Daviet

Les Arcs: Ki!lian Jornet en Enak Gavaggio

Copyright: M. Daviet

Een heerlijk verlangen?

Van 7 tot 21 april 2018 geniet u van ‘Le Printemps du Ski’. De sneeuw is overvloedig aanwezig, de kwaliteit is top en de zon schijnt. Dat staat garant voor lange dagen in de sneeuw, maar niet  zonder een heerlijk aanbod aan concerten en entertainment. Als extraatje: skipassen en materiaal zijn gratis voor de kinderen.

https://www.lesarcs.com/infos-live/zoom-sur/printemps-du-ski-aux-arcs.html

Rendez-vous met de kerstman

Op aanvraag bij de Toeristische Dienst kan je de kerstman op kerstavond geschenken laten leveren. Een bezoek vol emotie en magie! Voor een echte feestmaaltijd ga je naar de Belambra Club 'La Cachette' waar Charly Fouquet (Franse actrice van de serie "Plus belle la vie") een sprookjesfeest houdt. De wintermagie gaat verder in de ijsgrot waar je een heuse ijswereld ontdekt in uitgesneden gangen en spectaculaire beelden. Een geweldige manier om kinderen bewust te maken van de milieuproblematiek, een belangrijk thema deze winter.

http://www.belambra.fr/club-arc-1600-la-cachette/hiver

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!