Dutch

O'Neill x Jones: Walk for powder

22ste maart 2017 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Squaw Valley - Alpine Meadows

O'Neill x Jones Walk for Powder

O'Neill x Jones Walk for Powder

Copyright: O'Neill

Maart 2017 beleefden tien snowboarders de backcountry-reis van hun leven. De tien winnaars van de O’ Neill x Jones-competitie gingen op hun Walk for Powder doorheen de Californische Sierra met snowboardlegende en O'Neill teamrider Jeremy Jones.

De deelnemers aan de O’Neill x Jones-competitie moesten raden hoeveel hoogtemeters Jeremy vorig jaar gereden had. De gelukkige winnaars kwamen uit meer dan vijftienduizend deelnemers. De zeven jongens en drie meisjes voor de ultieme prijs kwamen uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Onder hen vier skiërs en zes snowboarders. Hun ervaring in de backcountry en splitboarding varieerde van ‘nooit eerder gedaan’ tot ‘expert’. Deze mix was volgens Jeremy zeker een toegevoegde waarde aan de trip. ”We doen hier dingen die mensen hun leven veranderen," zei Jeremy. "En je kunt het, ongeacht hun niveau meteen aflezen aan de gezichten van de deelnemers". Niet enkel reden zij de beste poeder van de afgelopen drie jaar in Squaw Valley, ze werden ook nog eens getrakteerd op een ‘hike and ride’ in het backcountry-paradijs van de Californische Sierra.

Waanzinnig goede sneeuwcondities en op stap gaan en leren van een legende als Jeremy Jones, maakte hiervan een fantastisch avontuur. "Het is een droom Jeremy Jones te ontmoeten", aldus winnares Dominik, uit Oostenrijk. "Ik heb zo veel films van hem bekeken en kan niet geloven dat ik hier nu samen met hem door de backcountry rijd.”

De Benson Hut, op ongeveer twee uur van Sugar Bowl, waar de winnaars zouden kamperen, was volledig bedolven onder de sneeuw. “Benson Hut is een grote en hoge hut”, vertelt een lachende Jeremy. "Het was de eerste keer dat ik een sonde moest gebruiken om een gebouw terug te vinden.” Het kostte de tien deelnemers twee uur lang graven om vervolgens via de zolderramen in de hut te klimmen.

De winnaars kregen een reis waarvan het grote deel van de freeride-gemeenschap alleen maar kan dromen. En ze konden rijden en leren van een echte backcountry-professional. "Het is zo gaaf om zien hoe enthousiast deze deelnemers zijn" zei Jeremy. "Ik heb zeker een aantal van hen tot splitboarden overtuigd", grapte Jeremy Jones.

Eender hoe, de Walk for Powder was een enorm succes. Zorg dat je er volgende keer ook bij bent.

Fotogalerij

O'Neill x Jones Walk for Powder - © O'Neill
O'Neill x Jones Walk for Powder - © O'Neill
O'Neill x Jones Walk for Powder - © O'Neill
O'Neill x Jones Walk for Powder - © O'Neill

Alles weergeven

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!