Eigen luchthaven, hotels en residenties met vier of vijf sterren, Guide Michelin sterrenrestaurants, spa, luxe-boetieks, exclusieve animatie, … dat zoeken luxe-liefhebbers wanneer ze op wintersport vertrekken. Ontdek hier de rangschikking van hun favoriete skigebieden in de Franse alpen.

 

Skigebied

# vier- en vijfsterrenhotels

Waardering (op 20) Hotels & chalets

Waardering (op 20) sterrenresto en luxeboetieks

Waardering (op 20) activiteiten en evenementen

Altiport

Courchevel

24

19,5

19,25

19,5

ja

Megève

10

17,5

17,5

18,75

ja

Val d'Isère

8

16,5

14,5

18,25

ja

Chamonix

5

15,5

16,5

17

neen

Meribel

7

15,25

13

15,5

ja

Val Thorens

2

14

14

14

ja

La Clusaz

2

13,5

12

13

neen

Alpe d'Huez

2

13

11

14

ja

Tignes 

3

14

10

13,5

ja

Les 2 Alpes

2

13

12

12

neen

 

 

Courchevel, het meest luxueuze skigebied in de Franse alpen

Courchevel blinkt uit door een indrukwekkend hotelaanbod: twee paleizen van de acht uit Frankrijk, elf hotels met vijf sterren en acht hotels met vier sterren. Courchevel is verder terecht trots op zeven sterrenrestaurants, een absoluut record in de bergen. En dan tellen we geeneens de fantastisch knappe chalets, luxe-winkels en feesten en evenementen mee. De internationale jetset blaast hier regelmatig verzamelen.

Overige sterke punten van Courchevel om haar luxe-klanten optimaal te verwennen:

  • een privé-luchthaven met dagelijkse verbindingen naar Parijs
  • verschillende sterrenrestaurants
  • luxe-boetieks (Vuitton) en kunstgalerijen
  • het grootste aaneengesloten skigebied (Les Trois Vallées)
  • de grootste skischool van Frankrijk
  • super-evenementen

 

Andere luxe-skigebieden 

Megève: met twee 'Relais en Châteaux' een 'Small Luxury Hotels of the World' biedt Megève meer verfijning dan opzichtige luxe. Die luxe wordt keer op keer op hoog niveau gehouden rond een levendig en elegant dorpsleven/ Megève staat bekend om zijn winkels van hoog niveau en een uitzonderlijke collectie van spa's, met inbegrip van de iconische 'Mary Farms'.


Val d'Isère: de afgelopen twintig jaar heeft Val d'Isère een enorme kwalitatieve sprong voorwaarts gekend. Vier viersterrenhotels, twee sterrenrestaurants en een charmante dorpskern maken Val d'Isère zowel authentiek als modern. Val d'Isère heeft zijn plaats in de elite van de skigebieden. Naast de vele spa's in de hotels biedt het skigebied nog een mooie watersportcentrum.

 

Chamonix: de vallei van Chamonix biedt vijf viersterrenhotels, waaronder het befaamde 'Hameau Albert 1er". Chamonix cultiveert traditie (waarbij voormalige paleizen nieuw leven wordt ingeblazen) met hedendaagse trends in een decoratieve vormgeving. Het voormalig paleis 'Majestic', dateert uit de jaren 1900 en is nu omgevormd tot een knap congrescentrum.

 

Méribel - Les Allues: opgericht door de Britse kolonel Lord Lindsay, kent Méribel sinds 1938 een internationaal publiek. Het hart van Les Trois Vallées biedt verschillende charmante hotels (viersterrenhotels waaronder Le Grand Cœur en L'Helios), krijgen volgend jaar versterking van een vijfsterrenhotel. Het ontbreekt Méribel enkel nog aan een sterrenrestaurant om bij de absolute elite aan te sluiten.

 

Val Thorens: het hoogstgelegen skigebied in Europa (2300 meter) is niet enkel sportief, het voldoet ondertussen ook aan de wensen van een veeleisende klantenkring dankzij de architectonische verandering, de opkomst van een luxueuze après-ski, erg knappe chalets (Montana, vijfsterren) en het nieuwe Skipalace Altapura (viersterren), dat een erg knap design kent.

 

La Clusaz: de site is betoverend, met zijn bucolische weilanden, mooie bergtoppen en prachtige chalets. Sinds kort gaat La Clusaz meer in de richting van luxe, met als  symbool zijn eerste vijfsterrenhotel in het centrum van het dorp.

 

Alpe d'Huez: Alpe d'Huez is wereldberoemd dankzij de Olympische Spelen van 1968 en de legendarische beklimmingen uit de Ronde van Frankrijk. Zowel sportievelingen als gezinnen stellen de luxe-faciliteiten erg op prijs. Het charmante en comfortabele viersterren hotel 'Au Chamois d'Or' en het nieuwe viersterrenhotel 'L'Alpenrose' zijn extra troeven.

 

Tignes: Tignes is bovenal een sportief skigebied dat zich meer richt op nieuwe trends in de wintersport. Maar ook Tignes biedt een aantal erg mooie hotels. 'Les suites Nevada' en 'Les suites Montana' bieden alle luxe en comfort. Geen sterrenrestaurants en minder luxeboetieks dan zijn buur Val d'Isère maakt Tignes net iets minder luxueus.

 

Les 2 Alpes: de architectuur en de sfeer in Les 2 Alpes ademt iets minder pure luxe dan de andere skigebieden in deze lijst. Toch zijn de twee viersterrenhotels en de charmante Chalet Mounier meer dan de moeite waard.