Dutch

De top drie après-skigebieden

9de maart 2017 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: St. Anton am Arlberg, Ischgl, Mayrhofen

De top drie après-skigebieden- ©St. Anton Tourism

St. Anton am Arlberg

Copyright: St. Anton Tourism

3. Mayrhofen

Philipp Jurschitz van de VVV Mayrhofen omschrijft de après'ski als een "smaakvolle afsluiting van de dag op de piste." Rond veertig procent van de bezoekers zijn stamgasten die zich thuisvoelen in de gezellige sfeer van het dorp. "Voor ons is het natuurlijk leuk als mensen steeds weer terugkomen," zegt Jurschitz. Ook Nederlanders zijn steeds weer van de partij.

De Ice Bar beweert dat bij hen meer Grolsch geschonken wordt dan waar dan ook in Europa. Hier kun je ten allen tijde feestende Nederlanders verwachten. De mascotte van de bar, een (grapjas in) ijsbeer(kostuum), begeeft zich onder het publiek en heeft met zijn gekke gedoe de lachers op zijn hand. Bij Nicki's Schirmbar serveren ze schnapps in een wafel – alsof het een ijsje is! In de White Lounge in het iglodorp kun je lekker chillen. De Schlüsselalm is een goede plek als je tot in de vroege uurtjes helemaal uit je dak wilt gaan.2. Ischgl

Net als in het nabije St. Anton zijn de après ski mogelijkheden in Ischgl nagenoeg onbegrensd. Het dorp wordt ook wel het Ibiza van de Alpen genoemd. "Zien en gezien worden," daar gaat hier om, aldus Andreas Steibl, directeur van de toeristische dienst van Ischgl. "Nederlandse wintersporters in Ischgl zijn fanatiek op de piste. Maar ook als er bijvoorbeeld liveconcerten zijn, zijn Nederlanders altijd graag van de partij," zegt Steibl. De vrolijke sfeer biedt daarbij de perfecte afsluiting van een gevarieerde dag op de piste. 


In de middag zijn de Trofana Alm, de Schatzi Bar in het Hotel Elisabeth en de Kuhstall in het dorpscentrum populaire plekken. In de nachtclubs zoals Pacha (waar ook Paris Hilton graag komt) gaat het er wild aan toe: dansen en flirten luidt het devies. De Top of the Mountain concerten aan het eind van het skiseizoen vormen een muzikaal hoogtepunt.1. St. Anton am Arlberg
St. Anton mag op geen enkele après-ski lijst ontbreken. De grote afwisseling is een belangrijke reden voor de populariteit van St Anton, zo stelt Wilma Himmelfreundpointner van St Anton Toerisme. "Dat merk je al bij het muziekaanbod: van volksmuziek tot dj's – meer dan genoeg keuze. Iedereen vindt op een gegeven moment zijn lievelingsplek."

Tijdens het skiseizoen gaan er bij de Mooserwirt 5000 liter bier per dag over de toonbank. Hossen op lekker foute muziek – daar gaat het om. "In de Mooserwirt zijn altijd veel Nederlanders van de partij," aldus Himmelfreundpointner.

Bij de Krazy Kanguruh gaat het er al vanaf drie uur 's middags wild aan toe. De Funky Chicken is populair later in de avond, en de cocktails van de Bar Cuba mag je je niet laten ontgaan. Underground on the Piste is gezellig en iets rustiger – een bijzonder plekje dankzij de excentrieke Australische eigenares Joan. In de Kandahar kun je tot vroeg in de morgen loungen.

Fotogalerij

St. Anton am Arlberg - © St. Anton Tourism
In het gezellige Ischgl kun je een geweldige après ski beleven. - © Monica Adorno
Antonia aus Tirol bij de Après Ski Hits in de Mooserwirt in St. Anton - © RTL II / Matthias Bein
De Mooserwirt in St. Anton am Arlberg: een must - © TVB St Anton

Alles weergeven

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie