Ortovox heeft lawinesondes efficiënt en intuïtief ontworpen voor 17/18. Opvallend is het openen en klemmen met een handvat uit het omhulsel van de sonde. Door het geoptimaliseerde PFA-systeem zijn de sondes compacter en een pak vriendelijk geworden. Het nieuwe visuele controlesysteem geeft snel en duidelijke informatie over hoe diep het slachtoffer bedolven is. Dankzij de één-meter markering, de contrastrijke diepteschaal en gekleurde segmenten kan de lawineschop optimaal ingesteld worden.

Voor de winter 17/18 heeft Orthodox de lawineschop Kodiak op enkele essentiële punten herzien. Opmerkelijk is de compacte handgreep, zonder in te boeten aan werklengte en een vlakker blad dat nu beter geschikt is voor het maken van sneeuwprofielen.

Ook nieuw is de tourski rugzak Ascent 32 die tot de essentie is gereduceerd. Hij is gemaakt voor mensen die houden van lange zware dagen in de bergen. De 850 gram zware Ascent 32 heeft een touwbevestiging, ijsbijlhouder en een laterale en diagonale skibevestiging. In het bovenste compartiment is er plaats voor GSM, sleutels en andere kleine voorwerpen.