Ook in de winter van 2016-2017 reiken we met Skiinfo onze felbegeerde medailles voor het skigebied met de meeste sneeuw weer uit. Elke week gaan we na waar de meeste sneeuw viel en wie de titel 'Sneeuwrijkste gebied' wegkaapt. Beschouw het als een opkikkertje voor poederhonden. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

 

Afgelopen week heeft het zowat overal in de Alpenlanden gesneeuwd. Maar het was toch vooral Frankrijk dat rijkelijk bediend werd. Dat mocht ook wel na de relatief sneeuwarme periode van de afgelopen weken. Meer dan twee meter sneeuw was geen uitzondering in de Franse Pyreneeën. Hierbij de Top 3 van sneeuwrijkste gebieden in de week van 9 tot 16 januari 2017

1. Cauterets (Frankrijk) 230 cm 

2. Peyragudes (Frankrijk) 210 cm

3. Saint Lary Soulan (Frankrijk) 195 cm

 

Ook in andere Europese landen heeft het de voorbije week intens gesneeuwd. De Zugspitze in Duitsland viel met 138 centimeter sneeuw ook alweer in de prijzen. In Zwitserland deed Melchsee-Frutt met 120 centimeter en Oostenrijk met Diedamskopf (130 cm) het ook uitstekend. In Noorwegen kijkt men niet op van een meter meer of minder, Myrkdalen voegde alweer 106 centimeter aan het sneeuwdek toe. Aan de andere kant van de oceaan spreekt men niet langer in centimeters, maar in meters. 495 centimeter lezen we in het rapport van Tahoe Donner.

Alle sneeuw van de afgelopen zeven dagen in een overzicht: http://www.skiinfo.nl/sneeuwval-laatste-7-dagen.html