Ook in de winter van 2016-2017 reiken we met Skiinfo onze felbegeerde medailles voor het skigebied met de meeste sneeuw weer uit. Elke week gaan we na waar de meeste sneeuw viel en wie de titel 'Sneeuwrijkste gebied' wegkaapt. Beschouw het als een opkikkertje voor poederhonden. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

 

Nordstau was het toverwoord afgelopen week. Dat betekende veel sneeuwval voor de noordkant van de Alpen en het is met name Oostenrijk die de hoofdvogel heeft afgeschoten. Maar ook de Zugspitze in Duitsland deed het alweer voortreffelijk. Hierbij de Top 3 van sneeuwrijkste gebieden in de week van 2 tot 9 januari 2017

1. Loser Bergbahnen (Oostenrijk) 175 cm 

2. Zugspitze (Duitsland) 140 cm

3. Flachauwinkl-Kleinarl (Oostenrijk) 135 cm

 

Ook in andere Europese landen heeft het de voorbije week intens gesneeuwd. In het Franse Le Champ du Feu viel 60 centimeter, terwijl in het Italiaanse Speikboden 53 centimeter naar beneden dwarrelde. In Noorwegen blijft Bjorli de sneeuwkampioen, daar viel alweer een degelijke 60 centimeter extra. Aan de andere kant van de oceaan spreekt men niet langer in centimeters, maar in meters. In Squaw Valley rapporteerde men maar liefst twee meter sneeuw.  

Alle sneeuw van de afgelopen zeven dagen in een overzicht: http://www.skiinfo.nl/sneeuwval-laatste-7-dagen.html