Dutch

Actie in de Zwitserse sneeuw

18de december 2016 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Engelberg, Davos Klosters, Leukerbad

Actie in de Zwitserse sneeuw

Airboarding

Majestueuze vierduizenders, besneeuwde dalen en aanlokkelijke hellingen. De Zwitserse winter belooft pure adrenaline voor enthousiaste sneeuwsporters. Voor een hevige portie actie in de sneeuw hoef je niet per se de ski's aan te klikken of je snowboard aan te binden. Wat dacht je van snowkiten, fatbiken, airboarden, telemarken of freeride sleeën?

Adrenalinekicks in de Zwitserse sneeuw.

 

Safari Snowkite

Zoals het woord doet vermoeden, is snowkiten de winterse tegenhanger van kitesurfen. De basistechnieken van snowkiten heb je na enkele dagen al onder de knie. De Zwitserse skischool, in Leukerbad en op de Simplonpas, organiseert lessen voor beginners maar ook voor gevorderden en vergevorderden. De Snowkite Safari op de Grimselpas biedt een onvergetelijke ervaring.

http://www.snowkiting.ch

Snowkite.

Snowkite.

'Snowbraker' FreeRide Alpin slee

De Snowbraker FreeRide Alpin slee is een nieuw soort slee ontwikkeld voor afdalingen buiten de pistes. Het beschikt over een ultraperformant rem- en stuursysteem speciaal ontworpen voor poedersneeuw. Onder meer in de bestemmingen Davos en Safiental worden speciale 'Snowbraker' touren georganiseerd. De Snowbraker is uiterst geschikt voor sportievelingen die dol zijn op snelheid en adrenalinekicks.

http://snow-braker.com/hp/

Fatbike op Sunbuël

De fatbike, een mountainbike met extra dikke banden om door te sneeuw te rijden, is dit winterseizoen stevig in opmars in Zwitserland. Ook Sunnbüel bij Kandersteg heeft nu een apart parcours bestemd voor fatbikers. Fatbikers kunnen er zich zelfs met de sleeplift naar boven laten trekken.

http://www.sunnbuel.ch/sommer/freeride-trail/videoclip-fatbike/

Fatbike.  - © www.alpinfatbikes.com

Fatbike.

Copyright: www.alpinfatbikes.com

Airboarden in Engelberg

In de jaren negentig ontwierp de Zwitser Joe Steiner de Airboard®. Hij liet zich inspireren op het principe van bodyboarden, toen hij een knieblessure had opgelopen maar toch actief wou blijven tijdens de winter. In Gstaad kunnen airboarders terecht op acht sleepistes en in Engelberg op twee pistes van 2,5 km uitsluitend bestemd voor airboarders.

http://www.brunni.ch/en/activities/winter-activities/airboard/

Airboarding

Airboarding

Swiss Telemark Festival

Telemarken, de oerversie van het moderne skiën, is opnieuw trendy. In tegenstelling tot het alpiene skiën, is de hiel van telemarkers niet gefixeerd waardoor sierlijke telemarkbochten mogelijk zijn. Verscheidene Zwitserse skistations bieden initiatiecursussen telemark aan en organiseren telemarkevenementen. Zo ook Davos, waar op 7 en 8 januari 2017 het Swiss Telemark Festival plaatsvindt.

https://www.swisstelemarkfestival.ch

Telemark.  - © Killington Resort

Telemark.

Copyright: Killington Resort

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie