Dutch

Nieuwe gondel naar Giggijoch

13de juni 2016 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Sölden

Nieuwe gondel naar Giggijoch

Nieuwe gondel naar Giggijoch

Copyright: FB Sölden

In Sölden staat de geboorte van een nieuwe tienpersoonsgondel in de steigers. Reeds volgend winterseizoen zal de Bergbahnen Sölden Mountain Lift Company klaar zijn met een indrukwekkende nieuwe gondel naar het Giggijoch. De beelden zien er alvast bijzonder knap uit.

Nieuwe gondel naar Giggijoch  - © FB Sölden

Nieuwe gondel naar Giggijoch

Copyright: FB Sölden

De noodzaak van de nieuwe kabelbaan is niet zozeer de huidige constructie die aan vervanging toe is. Het gaat eerder om het vergroten van de capaciteit van de lift op een van de belangrijkste verbindingen in het skigebied van Sölden. De afgelopen jaren waren we vertrouwd geraakt met wachtrijen bij het basisstation van Giggijoch. De situatie was 's ochtends vaak gespannen. Daar moet nu verandering in komen. De nieuwe gondel krijgt een recordcapaciteit van 4500 personen per uur. Dat is ongeveer 2000 meer dan de huidige lift. De oude kabelbaan legde op 17 april dit jaar zijn laatste rit af. Toch wordt de gondel niet vervangen, wel verplaatst naar  Hochoetz, om daar de Ochsengartenbahn te vervangen.

 

Details van de nieuwe gondel

- Hoogte van het dalstation: 1362 meter

- Hoogte van het topstation: 2283 meter

- Hoogteverschil: 921 meter

- Snelheid: 18 km/u

- Tijd: 9 minuten

- Capaciteit: 10 personen per gondel, 4500 personen per uur

 

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!