Ook in winterseizoen 2015-2016 reiken we met Skiinfo onze felbegeerde medailles voor het skigebied met de meeste sneeuw weer uit. Elke week gaan we na waar de meeste sneeuw viel en wie de titel 'Sneeuwrijkste gebied' wegkaapt. Beschouw het als een opkikkertje voor poederhonden. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

Het gebeurt niet zo erg vaak, maar de meeste sneeuw viel deze week in Duitsland. De Zugspitze in Duitsland kreeg bijna een meter verse sneeuw. Oostenrijk volgt op de voet en op plaatsen twee en drie. In de Verenigde Staten werd de koploper - Silver Mountain - verwend met 80 centimeter verse sneeuw.

De ranglijst van meeste sneeuwval in de week van 22 tot 28 maart:

1. Zugspitze (Duitsland) 93 cm

2. Gletscherwelt Weissee (Oostenrijk) 53 cm

3. Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau (Oostenrijk) 40 cm

Het was niet meteen de week van immense sneeuwval in Europa. In Slowakije, in Tatranska Lomnica viel er 36 centimeter, in Frankrijk kreeg Alpe de Grand Serre vijftien centimeter vers, terwijl in Noorwegen Grong Skisenter het met 35 centimeter moest stellen. Disentis in Zwitserland en het Italiaanse Bolognola kregen elk twintig centimeter. In Canada was het Hemlock Resort dat met 55 centimeter de koploper werd.
 
 
Alle sneeuw van de afgelopen zeven dagen in een overzicht: http://www.skiinfo.nl/sneeuwval-laatste-7-dagen.html