Dutch

Swatch Freeride World Tour: Chamonix Mont-Blanc

4de februari 2016 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Chamonix Mont-Blanc, Vallnord / Arcalís

Free Ride World Tour

Free Ride World Tour

Copyright: freerideworldtour.com/TREPO

We hebben de stop in Vallnord-Arcalis er nog maar net opzitten, of het Freeride World Tour circus maakt zich reeds op voor hun volgende manche. Morgen - alweer een dag vroeger dan gepland - 5 februari worden de beste freeriders van deze planeet in Flégère op de Aiguille Pourrie verwacht.  Veel verse sneeuw maakt dat de competitiehelling in uitstekende staat is. Vandaar de beslissing de wedstrijd met een dag te vervroegen.

Chamonix is zowat de hoofdstad voor alles waar extreem en freeride in Europa voor staat. Met op de achtergrond de immer imposante Mont Blanc belooft het morgen alweer spektakel van de bovenste plank te worden. De huidige ranking voor de heren ski wordt aangevoerd door de Zweedse rookie, Kristofer Turdell die in Vallnord met een waanzinnige cliffjump de overwinning wegkaapte. De skiënde dames gaan in de achtervolging op Jaclyn Paaso. Snowboarders kijken uit naar de prestaties van Sascha Hamm en huidig wereldkampioene Estelle Balet. 

Kan je er niet live bij zijn? Niet getreurd, alle manches van de Freeride World Tour zijn via livecast te volgen. Commentatoren van dienst zijn Dave Mailman en expert freeride-analist Martin Winkler.

Te volgen via freerideworldtour.com , dailymotion.com , youtube.com.

De weg naar het podium van Chamonix Mont-Blanc loopt zo:

Video

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!