Ook in winterseizoen 2015-2016 reiken we met Skiinfo onze felbegeerde medailles voor het skigebied met de meeste sneeuw weer uit. Elke week gaan we na waar de meeste sneeuw viel en wie de titel 'Sneeuwrijkste gebied' wegkaapt. Beschouw het als een opkikkertje voor poederhonden. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

Neen, de Alpen scoren niet bijzonder hoog in onze rangschikking van sneeuwrijkste gebieden. Ook in week 52 moest je voor verse sneeuw naar Noorwegen, en dat is zo al een aantal weken het geval. De hele top drie is opnieuw Noors. 

 

De top-drie van sneeuwval in de week van 21 tot 27 december. 

1. Bjorli (Noorwegen) 55cm

2. Geilo (Noorwegen) 51cm

3. Voss (Noorwegen) 50cm 
 

De Alpenlanden bleven opnieuw op hun honger zitten. De situatie wordt zo stilaan dramatisch (maar er is beterschap op komst, check ons weerbericht maar even).

Dikke pakken sneeuw blijven naar beneden dwarrelen aan de andere kant van de oceaan. In Willamette Pass in Oregon viel vorige week maar liefst 157 centimeter sneeuw, Silverton Mountain in Colorado, Alpental, Cypress Mountain en tien andere skigebieden in die regio rapporteren meer dan een meter sneeuw. 

Alle sneeuw van de afgelopen zeven dagen in een overzicht: http://www.skiinfo.nl/sneeuwval-laatste-7-dagen.html