Ook in winterseizoen 2015-2016 reiken we met Skiinfon onze felbegeerde medailles voor het skigebied met de meeste sneeuw weer uit. Elke week gaan we na waar de meeste sneeuw viel en wie de titel 'Sneeuwrijkste gebied' wegkaapt. Beschouw het als een opkikkertje voor poederhonden. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

Week 49 was droog in de Alpen. Daar kunnen we kort over zijn. Voor sneeuw moest je in Noorwegen zijn. De hele top drie gaat dan ook naar de Noorse gebieden.

1. Voss (Noorwegen) 60cm 

2. Bjorli (Noorwegen) 56cm

3. Geilo (Noorwegen) 55cm

Terwijl Noorwegen met verse sneeuw verwend werd, kreeg ook Oostenrijk, ondanks een hogedrukgebied een beetje sneeuw te verwerken. De meeste sneeuw viel daar op de Tauplitzalm, waar op 1 december toch een nette vijftig centimeter neerdwarrelde. In Frankrijk viel er 35 centimeter te rapen in Vaujany en Oz en oisans

In de Verenigde Staten kan men niet echt klagen over een gebrek aan sneeuw, verschillende gebieden kregen alweer een metertje erbij. Mount Baker met 139 centimeter, Stevens Pass 80 centimeter en Crystal Mountain met 75 centimeter maken de Amerikaanse overzeese top drie vol. Ook in Canada ziet het er niet slecht uit waar in Whistler Blackcomb 94 centimeter en in Manning Park Resort 92 centimeter viel de afgelopen week.  

Alle sneeuwval van de afgelopen zeven dagen in een overzicht: http://www.skiinfo.nl/sneeuwval-laatste-7-dagen.html