Je hebt ongetwijfeld reeds zitten dagdromen en watertanden bij de webcam-beelden die we de afgelopen dagen online hebben gezet. De winter is wel degelijk op komst. Er viel reeds flink wat sneeuw en dat zorgt ervoor dat verschillende skigebieden nu - vaak weken vroeger dan gepland - de deuren openen. In tegenstelling tot het voorbije seizoen waar voor veel skigebieden de opening steeds uitgesteld moest worden, lijkt het er nu op dat het wel eens een sneeuwrijk zou kunnen worden. 

In Oostenrijk en dan met name in Tirol is reeds een groot deel van de gletsjerskigebieden geopend. In Hintertux ski je natuurlijk gewoon het hele jaar door, maar met momenteel reeds dertien geopende liften wordt skiën in oktober wel heel erg leuk. Sölden, Stubaïtal, Pitztal, Mölltal, Kaunertal, ... Oostenrijk is er klaar voor.

In Zwitserland kan je natuurlijk steeds in Zermatt en Saas-Fee terecht. Italië rekent momenteel op Val Senales voor de vroege vogels en ook Tignes opende dit weekend opnieuw de deuren.

Grote delen van de Alpen zijn reeds behoorlijk wit. Laten we duimen dat dit winteroffensief zich de volgende maanden doorzet en we een sneeuwrijke winter tegemoet gaan.

Voor een actuele status van geopende skigebieden, klik je gewoon op deze link.