ITALIE

ADAMELLO SKI/TONALE

Een nieuwe achtpersoons-gondel vervangt in Passo Tonale, de oude stoeltjeslift Paradiso-Presena en twee sleepliften. De gondel is in staat 1500 mensen per uur van Passo Paradiso naar de top van de Presena-gletsjer te vervoeren. Daarnaast werd eveneens een nieuwe vierpersoons- stoeltjeslift (Casola) gebouwd.

Meer info: http://www.passotonale.it

VAL GARDENA

Wintersporters kijken deze winter uit naar een nieuwe stoeltjeslift en een nieuwe skipiste in Selva di Val Gardena (Wolkenstein). De bestaande stoeltjeslift aan de voet van de Sassolungo Comici wordt vervangen door een zespersoon-lift. Een 1050 meter lange zwarte piste, 'Paprika' verrot het aanbod aan pistes in Val Gardena. Ze verbindt het bovenste deel van de Piz Sella met de oorspronkelijke piste aan Plan de Gralba.

Meer info: http://www.valgardena.it

KRONPLATZ

Kronplatz bewijst eens te meer dat het een van de meest moderne skigebieden in de Alpen is. Winterseizoen 2015/2016 wordt de nieuwe lift 'Belvedere' in gebruik genomen. Met een snelheid van 6 meter per seconde en en een capaciteit van 3300 personen per uur, heeft deze nieuwe de de hoogste transportcapaciteit in Kronplatz. In een cabine kunnen vijftien personen en je krijgt er gratis WIFI bovenop.

Meer info: http://www.kronplatz.com

COURMAYEUR

Het 'achtste wereldwonder' brengt u van Courmayeur bijna 4000 meter boven de zeespiegel. De Skyway Montebianco verbindt met twee spectaculaire kabelbanen, de drie stations Pontal d'Entrèves, Pavillon du Mont Fréty en Hellbronner. Hier heeft enorme schuilplaatsen van glas en staal, die een perfect uitzicht opleveren, gebouwd. Op de top is er een cirkelvormig panoramisch terras, dat een uitzonderlijk 360° uitzicht biedt over een groot deel van de vierduizenders in de westelijke Alpen: Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn, Gran Paradiso en de Grand Combin. Binnen is er een kristaltentoonstelling, een self-service restaurant en een multimedia-informatiecentrum. De ronde gondels roteren rond hun as voor nog meer spectaculaire uitzichten.

Meer info: http://www.montebianco.com

ALTA BADIA

In Alta Badia werd de oude stoeltjeslift 'La Fraina' vervangen. De nieuwe zespersoonslift heeft lengte van 774 meter en kan 2400 mensen per uur vervoeren.

Meer info: http://www.altabadia.org

VAL DI FASSA

In Val di Fassa komt dit seizoen een aantal nieuwe liften bij. De kabelbaan Albi-Col di Rossi verbindt Canazei Ciampac en met het Belvedere-gebied. Het is een dubbele kabelbaan met twee gondels met een capaciteit van honderd personen. Door een piste worden de gebieden Pozza-Buffoure, Alba-Campiac, Canazei-Belvedere en Campitollo-Col Rodella met elkaar verbonden. In het skigebied Alpe Lusia - San Pellegrino, is een stoeltjeslift vervangen door een achtpersoons-gondel.

Meer info: http://www.fassa.com