Wintersportseizoen 2015/2016 begint langzamerhand flink op de deur te bonken. De meeste skigebieden hebben echter niet stilgezeten en stellen een pak vernieuwingen voor, alles om het hun gasten nog meer naar de zin te maken. 

In dit artikel geven we een overzicht van de voornaamste investeringen en waar welke nieuwe liften en pistes gebouwd werden in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië. 

Hou er even rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat daadwerkelijk alle vernieuwingen in dit artikel zijn opgenomen. Ontbreekt er volgens jou belangrijk nieuws, laat het dan even weten. 

OOSTENRIJK

SKIWELT WILDER KAISER-BRIXENTAL

Met een nieuwe zespersoons-zetellift in Skiwelt Hopfgarten, de nieuwe Jochban in SkiWelt Brixen - de snelste achterpersoons-zetellift ter wereld -, een verbouwing van de Hartkaiserbahn in SkiWelt Ellmau en een nieuwe gondel is het duidelijk dat SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental voor deze winter flink geïnvesteerd en geïnnoveerd heeft. Met de nieuwe Hartkaiserbahn kunnen 3200 personen per uur vervoerd worden, wat de capaciteit meer dan verdubbeld. De Jochbahn legt zes meter per seconde af en kan zo tot 3000 personen per uur - sneller en comfortabeler - vervoeren. 

Meer info: http://www.skiwelt.at

SKICIRCUS SAALBACH HINTERGLEMM LEOGANG FIEBERBRUNN

Een van de highlights hier is de aansluiting van van het skigebied Saalbach Hintergelmme Leogang met de pistes in Fieberbrunn. Een nieuwe tienpersoons-kabelbaan brengt je van het dalstation Reckmoos Süd over de Hörndlingergraben naar Reiterkogel. Met deze uitbreiding komt het hele skigebied op pakweg 270 kilometer aan pistes en wordt het een van de grotere van Europa. 

Meer info: http://www.saalbach.com

KITZSTEINHORN

1965, moedige pioniers openen op Kitzsteinhorn, het eerste gletsjerskigebied in Oostenrijk. Kitzsteinhorn biedt sneeuwzekerheid van oktober tot mei en met de Gipfelwelt 3000 is het een echte toeristenmagneet. Om de vijftigste verjaardag te vieren worden nu de nieuwe Gletscherjet 3 en 4 geopend, om zo de gletsjer het hele jaar door sneller bereikbaar te maken. Gletscherjet 3 is een combi van kabinebaan en zetellift (met verwarmde zetels) die 3600 personen per uur in drie minuten en dertig seconden naar het Alpincenter op 2628 meter brengt. Gletscherjet 4 wordt een tienpersoons-gondel die in een kleine vier minuten de gasten naar 3000 meter transporteert.

Meer info: http://www.kitzsteinhorn.at 

MAYRHOFEN

In Mayrhofen gaat dit seizoen de nieuwe 3S Penkenbahn open. Penkenbahn brengt dan 2800 personen per uur van Mayrhoften naar Penken. De trip duurt ongeveer acht minuten, je kan terecht in een van de 33 cabines, die 24 zitplaatsen bieden en maximaal 32 personen meenemen. 

Meer op: http://www.mayrhofner-bergbahnen.com

KITZBÜHEL

Nieuw in Kitzbühel is de achtpersoons-zetellift Brunn - met echt leder en verwarmde zitjes. De Brunn zet vooral in op luxe en extra comfort. Daarnaast zien drie pistes het licht, waarbij een zwarte piste voorzien wordt voor de liefhebbers van diepsneeuw. De drie pistes zijn samen goed voor 7,2 kilometer, wat maakt dat de totale oppervlakte stijgt met 5%.

Meer info: http://www.bergbahn-kitzbuehel.at

HOCHGURGL

Hoghgurgl pakt uit met een indrukwekkend project: aan de voet van Timmelsjoch Hochalpenstraße wordt het Top Mountain Crosspoint gerealiseerd. In dit multifunctioneel gebouw komt een motormuseum, het dalstations van de nieuwe Kirchenkar-gondel, een tolstations en een modern zelfbedieningsrestaurant. Met de nieuwe tienpersoons-gondel kunnen wintersportliefhebbers daarenboven rekenen op een snelle verbinding.
Meer info:http://www.obergurgl.com

DAMÜLS MELLAU

Deze zomer werd in Mellau Damüls de nieuwe Zubringerbahn gebouwd. De nieuwe gondel vervoert 3100 personen per uur en biedt met het dalstation een aantal extra troeven: sportwinkels, café met terras, après-ski, skiverhuur en skidepot, skischool, …

Meer info: http://www.mellau-damuels.at/

HINTERTUXER GLETSCHER

Seizoen 2015/2016 betekent op Hintertuxer Gletscher de geboorte van de nieuwe Lärmstange 2. Met deze zetellift ontstaat een compleet nieuwe lift in de buurt van Kaserer Kees. Alle 62 zetels zijn verwamrd en hebben een weerscherm. Het bergstation op 3.135 meter verzekert ski- en sneeuwpret gedurende het hele jaar. 

Meer info:http://www.hintertuxergletscher.at

TURRACHER HÖHE

Vanaf december 2015 krijgen wintersporters op Turracher Höhe net enkel de nieuwe Schafalmbahn, maar ook drie nieuwe afdalingen ter beschikking. De uiteindelijke uitbreiding van het skigebied met twee extra afdalingen volgt dan in de zomer van 2017. Het bergstation op Schafalmbahn vervoert maximaal 2500 personen per uur, staat op 2080 meter net onder de Kornock-Bahn en leidt rechtstreeks in Schafalm, het nieuwe geopende gebied.

Meer Info: http://www.turracherhoehe.at

SPIELJOCH FÜGEN

Met panoramabaan Geols, een nieuwe gondel - zet Spieljoch-Fügen het seizoen in. 2.422 personen per uur worden zo snel tot op 2.054 meter hoogte gebracht. Een nieuwe piste - drie kilometer lange afdaling naar Hochfügenerstraße maakt het aanbod compleet. 

Meer info: http://www.spieljochbahn.at