In het winterseizoen 2014-2015 bekronen wij elke week bekronen het gebied waar de meeste verse sneeuw viel. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

Het was drummen aan de top deze week. Veel gebieden zaten in de running om onze felbegeerde award binnen te slepen, maar er kan slechts één de winnaar zijn. De eer ging richting Frankrijk, samen met twee Amerikaanse gebieden en het vaak weerkerende Noorwegen, maken zij de top drie vol. Dit is de rangschikking, rekening gehouden met de sneeuwval tussen 17/02 en 23/02.

1. Les Angles (Frankrijk): 140 cm

2. Winterplace Ski Resort (USA): 121 cm

3. Voss Fjellandsby - Myrkdalen (Noorwegen): 115 cm

De afgelopen week had echter voor verschillende landen verse sneeuw in petto. Zo viel er in het Italiaanse Alpe di Mera 90 centimeter verse sneeuw. Le Massif in Canada kreeg 44 centimeter. In het Zwitserse Olivone - Campra viel er de afgelopen week 60 centimeter en de Oostenrijkers werden in het Brandnertal met 20 centimeter vers verwend, net als Malbun in Liechtenstein overigens. De meeste sneeuw viel de afgelopen week in de Verenigde Staten, Frankrijk, Noorwegen en Italië.

Alle sneeuwhoogtes en weerberichten handig verzameld: http://www.skiinfo.nl/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html