Ski and snowboard enthusiasts from around the world:

We have been proud to provide you with free access to snow reports, resort guides and more, and we are beyond grateful for your readership and contributions to our community over the years.

Unfortunately given the changing media landscape, Mountain News Corporation has experienced financial declines in recent years. With additional economic challenges from the COVID-19 pandemic now facing our business, it is not financially viable to continue operating.

Mountain News Corporation and our OnTheSnow and Skiinfo websites will be shutting down. We will explore the possibility of selling, partnering, or contributing assets to another media outlet if there is an opportunity to allow for a consistent or enhanced online experience. For inquiries about Mountain News Corporation, please email Feedback_OTS@mountainnews.com.

We want to thank our loyal employees for their tireless work over the years to bring great information to all of you. We take comfort knowing that our collective passion for the sport of skiing and snowboarding will certainly live on.

We’ll see you on the mountain.


– Mountain News Corporation

Dutch

Op verkenning in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Een perfecte dag op de pistes in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Een perfecte dag op de pistes in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Copyright: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Het grootste, het hoogste, het mooiste, het meeste sneeuw, … skigebieden houden van superlatieven. In het geval van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental blijkt dat niet helemaal onterecht. 

De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. 280 kilometer pistes, 90 geavanceerde liften en kabelbanen en 77 authentieke berghutten en drankgelegenheden vormen de hoofdingrediënten van een skigebied dat letterlijk voor elk wat wils heeft.

Wij gingen op verkenning en zagen dat het goed was. 

We zijn in de Kitzbüheler Alpen in de Oostelijke Alpen in Oostenrijk, vlakbij Kufstein en dus eigenlijk de noordwestelijke grens van de Kitzbüheler Alpen. De Wilder Kaiser is een van de populairste en historisch belangrijkste bergen van Oostenrijk. De hoogste bergtop van de Wilden Kaiser -bergketen is met 2344 meter de Ellmauer Halt. Daarnaast zijn er ongeveer veertig andere bergtoppen, waarvan vele beroemd zijn vanwege het bergbeklimmen (Karlspitzen, Totenkirchl, Fleischbank, Predigtstuhl, Goinger Halt, Törlspitzen, Maukspitze). Kortom, een streek en een gebergte dat niet uitsluitend bij skiliefhebbers een belletje doet rinkelen. Ook alpinisten en bergwandelaars komen hier uitstekend aan hun trekken. Waarom we nu zo veel over een gebergte doorzeuren? Wel, de bergketen bestaat - geologisch dan - voornamelijk uit zandsteen en leisteen. Veel akkers en weiden, weinig rotspartijen, … en dat maakt dat er zelfs bij weinig sneeuwval (denk maar aan de rampzalige decembermaand) toch vaak al prima skicondities aangeboden worden. Dat ze dat in de SkiWelt goed begrepen hebben, mag duidelijk zijn in het feit dat maar liefst 87% van het hele gebied voorzien kan worden van kunstsneeuw. Meer dan 1500 sneeuwkanonnen verzekeren zo quasi perfecte condities, gedurende het hele seizoen.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental heeft prima mogelijkheden tot sneeuw maken.  - © Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental heeft prima mogelijkheden tot sneeuw maken.

Copyright: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

We beginnen onze ontdekking in Söll, centraal gelegen en met een directe aansluiting op de Hohe Salve kan je zo alle richtingen in de hele Skiwelt uit. We merken meteen erg mooie en gevarieerde pistes die op dit moment, vroeg in de ochtend, er quasi perfect onderhouden zijn. De pistes zijn niet heel erg moeilijk, en dat maakt dat het een ideaal familiaal gebied is of prima zijn voor de skiërs en boarders die zich niet helemaal zeker op zwarte pistes voelen.

Een perfecte dag op de pistes in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.  - © SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Een perfecte dag op de pistes in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Copyright: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Ben je na een dagje skiën nog niet helemaal uitgeput, dan worden er 's avonds twee rodelbanen en een piste verlicht. Die verlichte skipiste is meteen de langste nachtskipiste van Oostenrijk. Dat je na een paar uur nachtskiën uiteraard een uitbundige après-ski kan beleven, is geen nieuws voor wie wel eens in Oostenrijk is geweest. 

Nachtski in Söll, Skiwelt  - © Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Nachtski in Söll, Skiwelt

Copyright: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Kinderparadijs

Heb je de kinderen mee, dan zit je helemaal gebeiteld in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Niet enkel leveren de skischolen prima werk om je spruiten snel en veilig op latten of boards te krijgen, ook de faciliteiten om de kinderen geïnteresseerd geanimeerd te houden. Neem nu de Heksenweide (Hexenwiese) in Söll, wat echt een heel kinderavontuurpark is waar de kinderen spelenderwijs de beginselen krijgen aangeleerd. Voor de allerkleinsten werden in Kinderkaiserland in Scheffau speciale skietjes ontworpen, die lekker licht zijn om zo die beentjes niet nodeloos moe te maken. Durf jij een ritje in de drakenslee aan? Nog kleinere kinderen mee? Geen probleem, in Kiko (Kinder Kornkammer in Söll) wordt er voor de allerkleinsten  (vanaf één jaar) de nodige zorg gedragen. Zo kunnen de ouders met een gerust hart de pistes op. 

Kinderland Kornkammer Söll.  - © Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Kinderland Kornkammer Söll.

Copyright: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Een toer doorheen het hele gebied.

De verschillende gebieden zijn met elkaar verbonden. Is het ene gebied te druk voor jou of vind je er niet meteen je ding? Geen nood, dan steek je vlug door naar een ander gebied dat dichter bij jouw wensen aanleunt. Een aaneengesloten gebied leent zich natuurlijk ook uitstekend om een aantal skitochten uit te tekenen. Ook dat hebben ze in SkiWelt Wilder Kaiser Brixental uitstekend begrepen. De 'Best of SkiWelt' is de verzamelnaam voor drie waarlijk prachtige en best wel lange skitochten. Zo is er de Kaiserrunde, met twintig kilometer, een pittige dagtocht waar je werkelijk de mooiste plaatjes ven het hele gebied aandoet. Sterke benen? Ga dan voor de Westendorfrunde, met dertig kilometer een vette kluif waarbij de uitzichten over de Kitzbüheler Alpen en de Wilden Kaiser vaak indrukwekkend zijn. En nu we toch bij Westendorf zijn aanbeland. We zeggen het niet luidop en je weet het niet van ons, maar de gemotiveerde freerider komt daar meer dan uitstekend aan zijn trekken. Ben je niet vies van wat hiken of toeren, dan openbaart zich een heus freeride-paradijs voor je brede latten of diepsneeeuwpoederboard. Uiteraard worden ook de freestylers op hun wenken bediend. Aan de Gampenkogellift vinden freestylers Boarders Playground, een van de grootste en meest gerenommeerde snowparks van Oostenrijk. Niet enkel professionals maar ook als absolute freestyle-beginner kan je hier tricks en moves komen bijschaven. De pro's krijgen kickers tot 25 meter voorgeschoteld of tonen hun kunnen op de Big Mama, een reuzeschans waarop zij meest waanzinnige tricks showen. Maar ook in het Kaiserpark in Ellmau of de Wintertuin in Hochsöll zijn freestylers aan het juiste adres. Tubes, boxes, rails, tables, … meer dan veertig kickers en rails worden dagelijks door professionele shapers onderhouden.

Iets rustiger?

Doe je het graag iets rustiger aan, dan hebben we nog volgende tips voor jou. Breng eens een bezoekje aan het iglodorp in Hochbrixen. Ga voor een romantisch diner of waarom niet een romantische overnachting in een heuse iglo. Neem je slede mee en geniet van heerlijke sledetochten op speciaal daarvoor aangelegde pistes. 's Avonds geniet je van topgastronomie in het Kaiserhof in Ellmau of breng een bezoek aan biohotel Stanglwirt. En ja, ook daar is de gastronomie van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Een dagje geen zin in sneeuw? Breng dan een bezoekje aan Kufstein en de Kufsteiner vesting.

Heerlijk eten in de Stöcklalm.  - © Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Heerlijk eten in de Stöcklalm.

Copyright: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental blijft innoveren en investren. Dat doen ze niet enkel in investeringen aan liften in het skigebied maar ook met talloze events, promoties en activiteiten. Het skigebied is perfect onderhouden, biedt voor elk wat wils en dankzij de vele en erg verscheiden inspanningen van een creatief team blijft de Skiwelt meedraaien een de top van de betere skigebieden van Oostenrijk. 

Aanrader.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.  - © Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Copyright: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.  - © Facebook SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Copyright: Facebook SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Ski and snowboard enthusiasts from around the world:

We have been proud to provide you with free access to snow reports, resort guides and more, and we are beyond grateful for your readership and contributions to our community over the years.

Unfortunately given the changing media landscape, Mountain News Corporation has experienced financial declines in recent years. With additional economic challenges from the COVID-19 pandemic now facing our business, it is not financially viable to continue operating.

Mountain News Corporation and our OnTheSnow and Skiinfo websites will be shutting down. We will explore the possibility of selling, partnering, or contributing assets to another media outlet if there is an opportunity to allow for a consistent or enhanced online experience. For inquiries about Mountain News Corporation, please email Feedback_OTS@mountainnews.com.

We want to thank our loyal employees for their tireless work over the years to bring great information to all of you. We take comfort knowing that our collective passion for the sport of skiing and snowboarding will certainly live on.

We’ll see you on the mountain.


– Mountain News Corporation