De afgelopen dagen heeft het behoorlijk gesneeuwd in Oost-België. Volgens het officiële sneeuwbericht ligt er tussen 25 en 40 centimeter sneeuw. Ook de volgende dagen blijft het sneeuwen en koud. In de skiregio van de Oostkantons zijn de meeste loipes gespoord. Ook op de skipiste van Ovifat zijn er optimale condities voor skiërs.

Op de website www.winter-oostkantons.be vind je alle belangrijke informatie over de pistes, het weerbericht, logement en de evenementenkalender van de regio. Maar ook de openingsuren van de skicentra en de bereikbaarheid tot de verschillende wintersportmogelijkheden in de regio wordt duidelijk weergegeven. Nieuw in het aanbod is een rubriek met verschillende webcams, waarop de actuele weersituatie live gevolgd kan worden. 

Alle informatie over het winter-aanbod in de Oostkantons vindt u in de nieuwe “Wintersportkaart van de Oostkantons”. Daar is alle informatie over langlaufen, winterwandelwegen, alpineskiën en rodelbanen samengevat.

De Oostkantons bieden vooral in de winter een aangename combinatie van sport, plezier en ontspanning met daarenboven nog een uitgebreid hoogstaand culinair aanbod. Een verblijf loont zeker de moeite!  Het Toeristisch Agentschap Oost-België biedt u verschillende mogelijkheden om informatie in te winnen over de wintersportgebieden, de sneeuwlaag en de actuele toestand van de pistes.

 Op www.winter-oostkantons.be krijg je alle mogelijke informatie netjes geordend.