In het winterseizoen 2014-2015 bekronen wij elke week bekronen het gebied waar de meeste verse sneeuw viel. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

Vive la France

Voor de tweede keer op rij was het volop aan in Frankrijk. Met name in de Pyreneeën viel massaal veel sneeuw. Of de inwoners van die dorpen daar evenblij mee waren, is maar de vraag. Vele gezinnen zaten zonder electriciteit, er werd over evacueren nagedacht en lawines waren schering en inslag. Wie echter vorige week in de Franse skigebieden aanwezig was, beleefde een waanzinnig poederavontuur.

De top drie gaat opnieuw helemaal naar Frankrijk, met meer dan twee meter verse sneeuw voor de gedeelde eerste plaats, Dit is de rangschikking, rekening gehouden met de sneeuwval tussen 27/01 en 02/02.

1. Formiguères en Luz Ardiden (Frankrijk): 225 cm

2. Courchevel (Frankrijk): 216 cm

3. Praz de Lys Sommand (Frankrijk): 215 cm

Kortom, overduidelijke overwinning voor de Franse gebieden. Buiten Frankrijk, en misschien enigszins verbazend, noteren we het Duitse Grasgehren met 150 centimeter verse sneeuw in de afgelopen zeven dagen. De Zwitsers scoren dankzij Schwyz - Ibergeregg (Mythen) met 145 centimeter, net als het Oostenrijkse Diedamskopf. In Italïe kon het skigebied Pescasseroli op 80 centimeter vers rekenen. 

De rangschikking in de Verenigde Staten wordt aangevoerd door Nashoba Valley met 104 centimeter. In Canada viel weinig sneeuw de afgelopen week, enkel Stoneham kon daar 38 centimeter tellen. 

Alle sneeuwhoogtes en weerberichten handig verzameld: http://www.skiinfo.nl/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html