Dutch

Freeride World Tour succesvol van start in Chamonix

27ste januari 2015 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Chamonix Mont-Blanc, Verbier, Vallnord / Arcalís

Free Ride World Tour

Free Ride World Tour

Copyright: freerideworldtour.com/TREPO

De eerste stop van de Swatch Freeride World Tour 2015 by The North Face zag een uitstekende aftrap in een sneeuwrijk Chamonix. De podiumplaatsen gingen naar de meer ervaren riders.


Afgelopen weekend waren 's werelds beste freeriders aan het werk in Chamonix. Even dreigde de weersomstandigheden roet in het eten te gooien. Toen de veiligheidshelicopter naar de vallei was afgedaald om te tanken, kon die door de wolken in de vallei niet meer terug naar de plaats van de competitie gooien. Dat zorgde voor een oponthoud maar uiteindelijk kon de hele competitie probleemloos afgewerkt worden. Op de Chamois-helling, in de buurt van de Cornu-zetellift, en op een hoogte van 2450 meter waren twee starthekken opgesteld. Hoewel de afdaling iets minder lang was dan bij andere events, bood de helling toch uitstekende mogelijkheden voor een creatieve lijn, jumps en tricks. 

Titelverdediger, Loic Collomb-Patton (Frankrijk) ging alvast met een indrukwekkende cliffjump met de overwinning bij de Heren Ski aan de haal. Bij de dames ski was het Eva Walkner (Oostenrijk) die op de hoogste trede mocht plaatsnemen. De Verenigde Staten profileerden zich bij de snowboard-competitie. Met Sammy Luebke bij de heren en Shannan Yates bij de dames ging de hoogste prijs naar de USA. 

Wil je beleven hoe de winning-run van Loic Collomb-Patton er door zijn GoPro uitzag?
Kijk dan hier even mee:  

Video

 

Volgende zaterdag 31 januari is de volgende stop in Fieberbrunn (Oostenrijk). De volgende stops op het programma zijn dan nog op 14 februari in Vallnord-Arcalis (Andorra) om vervolgens richting Haines in Alaska te trekken (14 maart). Afsluiten doen we traditiegetrouw op de Xtreme in Verbier op 28 maart. 

Resultaten:

Snowboard Heren:

1. Sammy Luebke (USA): 87,80

2. Sascha Hamm (GBR): 85,50

3. Flo Orley (AUT): 79,80

Ski Heren:

1. Loic Collomb-Patton (FRA): 92,75

2. Reine Barkered (SWE): 89,25

3. Drew Tabke (USA): 86,25

Snowboard Dames:

1. Shannan Yates (USA): 75,00

2. Anne-Flore Marxer (FRA/SUI): 70,50

3. Elodie Mouthon (FRA): 67,75

Ski Dames:

1. Eva Walkner (AUT): 73,00

2. Cristine Hargin (SWE): 72,50

3. Silvia Moser (ITA): 70,00

 

Alle nieuws en informatie lees je op www.freerideworldtour.com

 

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!