Dutch
Meest sneeuwrijk gebied in week drie.

Meest sneeuwrijk gebied in week drie.

Copyright: skiinfo.de

In het winterseizoen 2014-2015 bekronen wij elke week bekronen het gebied waar de meeste verse sneeuw viel. Welk gebied kan deze week met de medaille pronken?

Italië boven

Een bonte mix aan landen en skigebieden, onze ranglijst deze week pikt uit zowat alle Alpenlanden, aangevuld met uiteraard alweer Noorwegen. De winter deed - eindelijk nog eens - zijn intrede in Europa en dat laat zich merken in de sneeuwhoogte. In de derde week van het jaar werd Italië bedolven onder dikke pakken sneeuw, maar ook Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk konden op verse sneeuw rekenen. De top drie wordt aangevuld met - het wordt een gewoonte - een Noors gebied.

Dit is de top drie, rekening gehouden met de sneeuwval tussen 13/01 en 19/01.


1. Aprica (Italië)- 160 cm

2. Chiesa Valmalenco (Italië) - 150 cm

3. Hovden (Noorwegen) - 125 cm

Kijken we een beetje verder dan de Top drie, dan viel er in La Grave - La Meije (Frankrijk) met 110 centimeter de meeste sneeuw. In Zwitserland zijn het Les Pléiades - Blonay en Pizol-Heidiland die met 75 centimeter best scoren. Oostenrijk rekent op Hintertuxer, Zillertal Gletsjerwelt 3000 en Silvretta Montafon om met 60 centimeter de eer te verdedigen. Zugspitze in Duitsland doet het met 50 centimeter lang niet slecht.

Over de oceaan komen we in het Canadese Mount Washington Alpine Resort, dat met 96 centimeter de eerste plaats van de Amerikaanse/Canadese gebieden inpalmt, op de voet gevogld door Jackson Hole met 76 centimeter.

Alle sneeuwhoogtes en weerberichten handig verzameld: http://www.skiinfo.nl/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!