Volgende week vertrekt Henriette Bokslag weer naar de sneeuw voor een reisreportage over de gebieden Alpe d'Huez en Les deux Alpes. Mede door het thema “adrenaline op wintersport” en het feit dat ze vorig jaar door een val wat angst had ontwikkeld, werd een afspraak voor een privéles in de Haagse Uithof gemaakt.

De Uithof

De Uithof is een multifunctionele organisatie aan de rand van Den Haag. Qua activiteitmogelijkheden bieden ze een schaatsbaan, kartbaan, lasergamen, indoor- en outdoor klimmuur en ook een 211 meter lange indoor ski- en snowboardbaan aan. Met vier liften, waarvan twee sleepliften naar de top gaanb, en twee bandliften voor kids en beginners zijn er minimale wachttijden en is er voldoende tijd om te genieten van de sneeuw.

Privé skiles

Het is alweer acht maanden geleden dat ik voor het laatst op de latten stond en met de aankomende reis in het vooruitzicht vind ik het een prettig idee om weer even de puntjes op de i te zetten.

Hoofdskileraar Paul wacht mij op en we bespreken mijn wensen en doelen. Ik vertel eerlijk over mijn angst en wat mijn programma tijdens de reis is en dat ik graag wil werken aan mijn zelfvertrouwen en de korte bochten.

Paul neemt mij mee de piste op en allereerst legt hij wat dingen uit alvorens hij kijkt hoe ik de beginnerspiste afdaal. Voor hem is het belangrijk om zien wat mijn skitechniek is zodat hij weet waar we het volgende uur aan kunnen werken.

Eenieder zijn ding maar ik kies er speciaal voor om op een doordeweekse ochtend een privéles te reserveren zodat het niet al te druk is in de skihal. Paul vertelt dat afgelopen zondag het voor de eerste keer dit seizoen weer een gekkenhuis was. Voordeel voor mij is dat de piste er mooi geprepareerd bij ligt omdat ze afgelopen nacht wel alles in orde moesten brengen na een drukke dag.

Per afdaling werken we aan een paar technieken. Ik moet toch nog wat verder voorover leunen en wat breder op mijn ski’s gaan staan. Als we de sleeplift nemen naar de top en we naar beneden afdalen ziet Paul mijn probleem. De angst slaat toe en ik vergeet alles wat ik heb geleerd. Ik ga ineens bijna rechtop staan en leun naar achteren waardoor ik ga wankelen. Na hem een paar keer gevolgd te hebben suis ik uiteindelijk  heerlijk naar beneden. Dat is het gevoel waar ik zo van hou als ik op wintersport ben. De frisse wind in mijn gezicht en het gevoel van vrijheid dat ik zelfs een piste kan bedwingen.

Ik voel me zeker genoeg om straks richting de Franse bergen te vertrekken maar feit blijft net zoals met zoveel andere sporten: veel oefenen en vaker doen. Met een goed gevoel neem ik afscheid van Paul en ben ik klaar voor mijn Franse sneeuwavontuur.

 Kijk voor meer informatie op http://www.deuithof.nl/