Indoorpistes zijn in België en Nederland vaak de ideale voorbereiding op het echte werk. Bijzonder geschikt om je bewegingen op te frissen of om je allereerste stappen in de sneeuw te zetten, kan je het hele jaar door terecht in de indoorhallen. In Komen kan je daarvoor terecht in Ice Mountain, die dit jaar trouwens vijftien kaarsjes uitblazen. 

Geschiedenis

Ice Mountain startte in 1999 met één skipiste en één restaurant, nadat zaakvoerder Stéphane Fievez drie jaar de tijd had genomen om de nodige expertise op te doen voor een dergelijke zaak op professioneel niveau. Ice Mountain ontstond vanuit de overtuiging dat mensen die op wintersport vertrekken en niet over dezelfde ervaring beschikken als hun reisgezellen er voordeel uit kunnen halen om voor vertrek te oefenen, zodat ze ten volle van hun vakantie kunnen genieten. In 2006 werd Ice Mountain voor de eerste keer uitgebreid met een tweede piste, een tweede restaurant en twee vergaderzalen, op vraag van bedrijven die graag met Ice Mountain samenwerken. In 2009 kwamen er onder de piste vier paintballterreinen bij, en in 2011 kreeg Ice Mountain een nieuwe ingang, nieuwe kantoorgebouwen en een gespecialiseerde store met professioneel materiaal. Sinds 2014 kun je ook terecht in het exclusieve klimpark. Vijftien jaar na de start is Ice Mountain een begrip geworden in de wereld van de wintersport.

Indoorpistes

Ice Mountain beschikt over twee pistes (210 en 85 meter lang) met echte sneeuw zoals je die in de bergen vindt. Dankzij een proces waarbij water wordt verneveld en razendsnel gekoeld is de kwaliteit van de sneeuw altijd dezelfde, en ligt er altijd een laag van 40 à 60 centimeter dik. Langs de grote piste is aan beide kanten een sleeplift voorzien. De kleine piste, voor beginners en kinderen, beschikt zowel over een roltapijt als een sleeplift. De temperatuur in het complex bedraagt standaard min zes graden, warme kledij en handschoenen zijn dus verplicht. Voor wie nog nooit eerder op de latten stond, is een introductieles verplicht. 

Events en nocturne

Elke vrijdag- en zaterdagavond, van 22 tot 24 uur, is er een nocturne. In een heuse discosfeer kunnen gevorderde skiërs en snowboarders genieten van de sneeuw. Maar ook op andere tijdstippen worden er verschillende events georganiseerd. Zo is er ondermee een ladies night of een kinderskischool.


 Check www.ice-mountain.com voor alle actuele info.