Winterseizoen 2013-14 viel in de Wintersport-Arena Sauerland helaas tegen. Door de milde temperaturen konden maar weinig skigebieden in totaal meer dan 30 dagen openen. Balen, maar niet getreurd: ook in de zomer is het Sauerland een zeer aantrekkelijke bestemming voor een actieve vakantie of een weekendje weg niet al te ver van de eigen voordeur. De vakantieregio Sauerland is ideaal om er met het hele gezin op uit te gaan in de bossen en in een berglandschap met uiteenlopende mogelijkheden voor recreatieplezier. Wij vertellen je hier alvast wat meer over de mogelijkheden in Winterberg.

Bergpanorama: ook 's zomers mooi
Vanaf de toren op de Kahler Asten in Winterberg heb je een schitterend uitzicht op het landschap. Ook de Panorama Belevenisbrug in Winterberg biedt een fantastisch panorama-uitzicht op de natuurlijke omgeving rondom het gezellige stadje. De brug heeft vijf speelelementen, zodat je kunt klauteren als een berggeit en zweven tussen hemel en aarde zweven. Superleuk!

Actief in de natuur in Winterberg
Achter de Belevenisbrug vind je het Natuurbelevenispad. Voor niet alleen de natuur wil verkennen, maar ook zijn eigen fysieke grenzen wil verkennen, is bovendien het Klimbos ideaal. Hier zijn klimparcoursen uitgezet op hoogtes tussen de 2 en 11 meter. Voor daredevils zijn er ondertussen de 700 meter lange zomerrodelbaan met spannende bochten, bruggetjes en jumps en het Bikepark.

Meer leren over de omgeving
Bij het weerstation en de klimaattuin op de Kahler Asten kunnen bezoekers zelf bekijken wat er aan het klimaat aan het veranderen is. Je hebt de mogelijkheid om een rondleiding te volgen. Ook is er een speciale tentoonstelling over de flora en fauna op de Kahler Asten, de berg die ook wel bekend staat als "het dak van het Sauerland".

Themawandelingen
Tijdens je vakantie in het Sauerland wil je natuurlijk vooral de buitenlucht in. De themaroutes van de Rothaarsteig combineren lichaamsbeweging en natuurpracht met interessante wetenswaardigheden. Langs de route vind je borden met qr-codes. Via deze codes kun je op je smartphone meer te weten te komen over de natuurlijke omgeving. Via de telefoon is ook een audiogids beschikbaar met meer informatie. Wie liever door de locals wegwijs wordt gemaakt in de omgeving, kan er ook met een gids op uit gaan. Er worden ook begeleide mountainbike tochten aangeboden. Meer informatie

Korting op zomeractiviteiten
Van april t/m oktober is zijn de belangrijkste attracties in de regio gratis met de WinterbergCard Plus. Deze kortingskaart is gratis verkrijgbaar vanaf 2 overnachtingen in een van de 50 deelnemende hotels, gasthuize en vakantieappartementen. Meer informatie