Dutch

City & ski eldorado voor liefhebbers van kunst, cultuur en sport!

19de maart 2014 | Micaela Romani voor Skiinfo

Nieuws regio's: Colorado

Skigebieden in dit artikel: Afton Alps, Beaver Creek, Breckenridge, Heavenly Mountain Resort, Keystone, Kirkwood, Mt. Brighton, Northstar California, Vail

Onderweg in Denver, Colorado

Onderweg in Denver, Colorado

Copyright: Micaela Romani

Aan de voet van de Rocky Mountains, midden in de staat Colorado, ligt Denver. Bij aankomst en helder weer zie je de bergtoppen al liggen op de achtergrond. Zodra je er heen rijdt, opent zich een selectie van goed onderhouden skigebieden met een gemoedelijke sfeer en de welbekende Amerikaanse gastvrijheid. Die gastvrijheid komt je vanaf de eerste minuut op Amerikaanse bodem tegemoet. Het moment je geland bent, wenst de crew van Icelandair je een fijn verblijf. Dát gaat zeker lukken!

Van kunst tot outdoor sporten: Denver is veelzijdig!
Denver wordt gezien als een hub voor "city & ski". De ideale ligging nabij skigebieden geeft je de kans om snel na aankomst in de sneeuw te staan. Met een huurauto rijd je in no time over de brede snelwegen van het vliegveld naar de bergen! Je kunt ook kiezen voor de comfortabele Colorado Mountain Express. Deze transfer service kun je compleet afhuren of delen met medereizigers. Voordeel is de gratis internetverbinding in de bus! Je kunt dus meteen foto's van de omgeving delen met je vrienden op Facebook!

Wie eerst even wil genieten van alles wat Denver te bieden heeft, kan hier natuurlijk 1 of meerdere dagen doorbrengen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Denver Art Museum, waar een mix van moderne, Afrikaanse, West-Amerikaanse, Europese, Spaanse en Aziatische kunst te vinden is.

Denver is een veelzijdige stad en is met name in de sport sterk vertegenwoordigd. Zeven sportteams telt de stad, van basketbal tot hockey, rugby en voetbal. De outdoorsporten staan in Colorado hoog in het vaandel. Zo vind je in de regio van Denver maar liefst 1000 km aan mountainbikepaden. Van de stad tot in de bergen, je mountainbike zal zich hier niet vervelen!

Naast sport is het milieu in Denver belangrijk. De voetganger zones en de gratis stadsbus die tal van "hop on hop off" mogelijkheden biedt, worden aangevuld met fietsverhuur. Het gebruik van de auto wordt zo veel mogelijk gereduceerd. Het zakelijke centrum en het traditionele "downtown" stadscentrum liggen op loopafstand van elkaar, met hiertussen een groot plein waar de "city hall" en "state capital" gebouwen pronken. Een dynamische stad waar het 's ochtends nog twee graden onder nul vriest, de zon invalt en het 's middags 16 graden warmer is!

Sfeervolle wandeling in de sneeuw in Denver, Colorado  - © Micaela Romani

Sfeervolle wandeling in de sneeuw in Denver, Colorado

Copyright: Micaela Romani


Breckenridge
Genoeg van de stad, tijd om de sneeuw op te zoeken! Een uurtje rijden in westelijke richting, net even voorbij het skigebied Keystone, vind je Breckenridge. Op de route tussen Denver en Breckenridge ligt het Silverthorne Outlet winkelcentrum. Hier kun je voordelig winkelen! Merken als Nike, Colombia, maar ook de Sunglass Hut, de Levi’s Store en vele andere merken zijn hier te vinden in het grote winkelcomplex. Eenmaal aangekomen in het gezellige downtown Breckenridge waan je je in een oud mijndorpje. Je vind hier verschillende sportwinkels, lokale lekkernijen, cafeetjes en bars. Met name de locals weten waar je lekker kunt eten en waar je 's avonds op stap kunt voor een drankje of dansje.

Gezin onderweg in Breckenridge  - © Micaela Romani

Gezin onderweg in Breckenridge

Copyright: Micaela Romani


Het skigebied staat bekend om een immens groot en zeer goed onderhouden funpark met een halfpipe van Olympisch niveau, rails en enorme schansen. Menig professioneel freestyle ski- en snowboarder brengt hier de nodige trainingsuren door, waaronder ook een aantal Nederlanders! Het skigebied is veelzijdig en biedt zowel beginners als vergevorderde wintersporters precies wat zij zoeken. Het skigebied is grofweg in te delen in drie niveaus; een groot beginnersgebied, een hoger gelegen deel met veelal blauwe afdalingen en het expert terrein met de zogeheten "double blacks".

Van links naar rechts kent Breckenridge Peak 10, 9, 8, 7 en de gloednieuwe Peak 6! Op Peak 8 ligt de hoogste lift van Noord Amerika (3914 m). Hier kun je nog een hike maken naar de hoogste piek van Breckenridge (3958 m), vanwaar je helemaal tot in het dorp kunt skiën. Bijzonder is de hoge ligging van de boomgrens. In de Alpen kennen we op een hoogte van 3000 meter nauwelijks nog bomen, hier staan ze in overvloed! Leuk skiën, afwisselende afdalingen, buckels, steile hellingen en prachtige routes door het bos: dat staat je in Breckenridge te wachten.

De Imperial Express in Breckenridge is de hoogste skilift in heel Noord-Amerika  - © Micaela Romani

De Imperial Express in Breckenridge is de hoogste skilift in heel Noord-Amerika

Copyright: Micaela Romani


Uitgestrekt beginnersterrein tussen de bomen met rusthutten en trefpunten!
Bij de receptie van hotels kun je iedere ochtend een update opvragen met het weerbericht en de sneeuwcondities. Zo kom je erachter hoeveel liften en pistes er open zijn die dag en wat er geprepareerd is. De skigebieden in Colorado kennen een gebiedsgrens die je niet mag overschrijden. Alles daarbinnen is gezekerd en lawinegevaar is hier geminimaliseerd, maar dat betekent niet dat alle pistes perfect geprepareerd zijn. In het hoger gelegen deel van het skigebied van Breckenridge vind je ongeprepareerd terrein, steil en alleen geschikt voor de experts. Onderaan de lift die je naar dit terrein toebrengt, staat dan ook een bord met de vraag of jij een goede skiër of snowboarder bent. Het is verstandig om beneden in te schatten of je de afdalingen veilig kunt volbrengen.

Gelukkig kent het skigebied een enorm terrein voor de beginnende en gemiddelde wintersporter. De langste groene afdaling is 1,6 km en kent tussenstops voor kleine kinderen, hutten waar ze zich kunnen opwarmen en kunnen bijkomen met warme chocolademelk. Ook zijn hier toiletten aanwezig. Met name de skischolen maken hier veelvuldig gebruik van! Voordeel van het beginnersgebied is dat de pistes onderaan altijd weer samenkomen. Als je elkaar kwijtraakt, kun je elkaar beneden dus gemakkelijk weer treffen.

Epic Mix
Zowel in Breckenridge als in Vail, Beaver Creek, Keystone, Canyons, Heavenly, Northstar, Kirkwood, Afton Alps en Mt. Brighton werkt de Epic Mix skipas! Een pas die je tijdens het skiën bij je draagt en die registreert welke liften je neemt en welke afdalingen je skiet. Gedurende de dag kun je punten scoren en badges winnen. Leuk om te delen met je vrienden via de sociale media, want dat kan direct vanuit de Epic Mix app voor je mobiele telefoon. In de bovengenoemde skigebieden staan fotografen in een groene herkenbare jas die jou en je vrienden/familie tijdens de skivakantie op de foto zetten. Deze foto kun je via de app of door in te loggen op de website met je persoonlijke epic mix pasnummer opvragen, opslaan en delen. Epic it is!

Check voor meer beelden uit Denver en Breckenridge ook onze fotogalerij: Fotogalerij | Denver: de hoofdstad van powderstaat Colorado en Fotogalerij: Het pittoreske Breckenridge

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!