De krokusvakantie of ook wel de zogeheten carnavalsvakantie valt voor midden en zuid Nederland in de week van 15 t/m 23 februari 2014. Het noorden moet iets meer geduld hebben. Zij kunnen van deze schoolvakantie genieten in de week van 22 februari t/m 2 maart 2014. Alhoewel er heel wat vakantiegangers zullen zijn die denken aan een zonnige bestemming en 25 graden, zijn er ook veel fans van een wintersport in februari en maart. De sneeuw is vaak erg goed in deze periode en met een beetje mazzel kun je ook al genieten van een zacht voorjaarszonnetje!

Oostenrijkse gezelligheid
Zo'n 60% van de Nederlandse wintersporters verkiest de Oostenrijkse skigebieden boven alle andere in de Alpen. Gezelligheid tijdens de après-ski, skilessen in het Nederlands en de gemakkelijke bereikbaarheid dragen daaraan bij. In de grote skidorpen als Gerlos en Mayrhofen kun je de nodige carnavalsdrukte verwachten. Ook Serfaus, Fiss en Ladis zijn populaire bestemmingen in Tirol. Met 212 km aan pistes en 119 km aan langlaufloipen kun je hier veel plezier beleven en de nodige afdalingen maken tijdens de voorjaarsvakantie. De regio is zeer familievriendelijk en dat is te zien aan de voorzieningen: kinderopvang, skischolen en speeltuinen.

Net na de krokusvakantie is er in de Oostenrijkse Ski amadé een leuk evenement speciaal voor de dames. In Radstadt skiën dames een week lang met een gratis skipas tijdens de Radstadt Ladiesweek! Ze hebben daarmee toegang tot Radstadt en alle andere skigebieden die behoren tot de Ski amadé. Radstadt ligt op 850 meter en is daarmee een sneeuwzeker skigebied. De complete Ski amadé telt 760 kilometer aan pistes en daar kun je als dame gratis van genieten tijdens de Ladies Week van 22 t/m 29 maart 2014.

Frankrijk en Italië: skiën in de buurt van Turijn
Wie ver weg van de grote après ski feesten wil genieten van rust en sereniteit kan dat doen in de skigebieden rondom Turijn. De komende week zal er verse sneeuw vallen in deze regio. En komt het nu even goed uit dat je op Turijn kunt vliegen. Met de bus en trein zit je snel in het Mauriennedal waar je kunt skiën in skigebieden als La Norma, Val Cenis, Valloire en Valmeinier.

Zoek je fantastische cappuccino en een verse pasta op de piste, dan kun je beter niet de grens oversteken. Skiën in Italiaanse sferen doe je in Bardonecchia, vlak voor de Fréjustunnel. Dit skigebied telt 140 km aan pistes verdeeld over vier verschillende gebieden. Campo Smith, Les Arnauds en Melezet kennen veel noordhellingen terwijl je in het zonnetje kunt skiën aan de andere kant van de stad in Jaffreau. In het vrij brede dal kun je tevens volop langlaufen en winterwandelen.

Zwitserland
Populaire bestemmingen als Davos, Zermatt en St. Moritz zijn bij de Nederlandse wintersporters zeer geliefd. Hier vind je veel pistekilometers, gevarieerde afdalingen en gezelligheid in de dorpen. Maar ook in Graubünden kun je een fantastische skivakantie beleven. De skigebieden Lenzerheide en Arosa zijn sinds deze winter met elkaar verbonden en hier kun je genieten van meer dan 200 km piste! Nieuwsgierig naar de Graubünden regio? Lees onze special met een bucketlist voor deze regio!